Πέμπτη 09/07/2020 - 19:21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Μεγαλώνει το κύμα καταδίκης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Πληθαίνουν συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς που καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το αντιδραστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου θα μείνουν στα χαρτιά.

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα» επισημαίνουν η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανίας «Ροδόπη Ελληνικά Γαλακτοκομεία» Ξάνθης, το Σωματείο λιμενεργατών Λιμένος Λαγός «Η Εθνική Σωτηρία».

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής», τονίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα Καταστήματα και Εταιρείες του Ν. Ηλείας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων και ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πύργου.

«Το αυταρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή συγκρίνεται με ό,τι πιο αντιδραστικό, αυταρχικό, κατασταλτικό μέτρο και αστυνομικό εμπόδιο έχει γνωρίσει το λαϊκό κίνημα στην χώρα μας και την καλούμε άμεσα να το αποσύρει», σημειώνουν τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία Λιβαδειάς ΙΚΑ - Δημοσίου - ΟΑΕΕ.

«Πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορευθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού να διαμαρτύρεται για την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική», επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου.

Την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που επιχειρεί να βάλει νέα εμπόδια στους λαϊκούς αγώνες εκφράζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου σημειώνοντας πως «το νέο νομοσχέδιο βάζει στο στόχαστρο και τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων».

«Ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανεργία, την εντατικοποίηση, τα ελλιπή μέτρα στήριξης εργαζομένων, ανέργων, όσων είναι σε αναστολή και ακόμα περιμένουν την καταβολή των πενιχρών επιδομάτων, τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις ελλείψεις στην υγειονομική περίθαλψη, τα προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές. Δεν θα σιωπήσουμε», επισημαίνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναριών «Το Κάστρο».

«Το αυταρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή συγκρίνεται με ότι πιο αντιδραστικό, αυταρχικό, κατασταλτικό μέτρο και αστυνομικό εμπόδιο έχει γνωρίσει το λαϊκό κίνημα στην χώρα μας και την καλούμε άμεσα να το αποσύρει», σημειώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας.

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής», επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.

«Δεν φταίνε οι διαδηλώσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες» τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προσθέτοντας ότι «η δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και δεν μπορεί να ασκείται με άδεια των κυβερνήσεων, ενάντια στην πολιτική των οποίων κυρίως εκδηλώνεται».

«Την ώρα, που λιποθυμούν παιδιά ξενοδοχοϋπαλλήλων από την πείνα, που καθυστερούν τα ψίχουλα του επιδόματος ειδικού σκοπού, που πεθαίνουν ντελιβεράδες στον δρόμο, που γίνονται εξώσεις και κατασχέσεις σε συναδέλφους, επιδιώκουν να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα να διαδηλώσουμε, να εναντιωθούμε!» ,σημειώνουν το Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ» Ν. Λασιθίου και το Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου «TUI BLUE ELOUNDA BREEZE».

«Αλήθεια, για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε χιλιάδες επαγγελματίες στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα, από τις γειτονιές των πόλεων έως τα χωριά φταίνε οι διαδηλώσεις;» αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ήλιδας.

«Δεν φταίνε οι διαδηλώσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζαγοράς Μουρεσίου υπερψηφίστηκε ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου στη συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2020 σχετικά με το νέο νόμο για τις διαδηλώσεις. «Να καταργηθεί ο επικίνδυνος και αντιλαϊκός νόμος για τις διαδηλώσεις. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει», απαιτεί το δημοτικό συμβούλιο με το σχετικό ψήφισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ