Κυριακή 27/05/2018 - 10:02
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εξόρμηση στην εταιρεία «Simos Group Food» στο Κρυονέρι

Από την εξόρμηση
Από την εξόρμηση

Εξόρμηση στην εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (logistics) «Simos Group Food», που εδρεύει στο Κρυονέρι, πραγματοποίησε το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, ενόψει της απεργίας της 30ής Μάη.

Ένα άλλο ζήτημα που ανέδειξε το Σωματείο, με αφορμή εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε στην εταιρεία, ήταν η έλλειψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των οδηγών.

Το Σωματείο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την εταιρεία «για αλλεπάλληλη κοροϊδία και αδιαφορία όσον αφορά την ασφάλεια και υγεία των οδηγών», επισημαίνοντας πως τα φορτία είναι υπέρβαρα, καθώς και ότι δεν υπάρχει συνοδηγός. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί είναι ότι οι υδραυλικές πόρτες δεν τηρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές (δεν έχουν στοπ ώστε να υπάρχει ασφάλεια όταν ξεφορτώνουν τα φορτία), γεγονός που -σύμφωνα με το Σωματείο- οδήγησε στο εργατικό «ατύχημα».

«Συνάδελφοι, είναι χρέος μας να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να βάλουμε ένα φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», τονίζει το Σωματείο. Επίσης, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στον Πειραιά στις 30 Μάη (10.00 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη) για να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:

  • Κανείς οδηγός χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να μπει τέρμα στην γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
  • Να μπει φρένο στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανείς οδηγός ανασφάλιστος.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανείς οδηγός πάνω σε κινούμενα φέρετρα.