Πέμπτη 01/11/2018 - 19:35
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αγωνιστική υποδοχή της υπουργού Εργασίας στην Καρδίτσα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας είναι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας», με αυτό το σύνθημα και πολλά άλλα, «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης 1η Νοέμβρη την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, που είχε συνάντηση με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη.

Αντιπροσωπεία από τους συγκεντρωμένους με επικεφαλής εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων κατέθεσε αιτήματα στην υπουργό, που αφορούν τόσο τις εργασιακές σχέσεις και το ύψος των μισθών όσο και την μη εφαρμογή νόμων όπως αυτός που έφερε η ίδια η υπουργός, αλλά και των ασφαλιστικών νόμων που φέρουν την υπογραφή Κατρούγκαλου.

Στη συνέχεια μιλώντας στους συγκεντρωμένους, από μέρους της αντιπροσωπείας ο Στέλιος Σαριδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου Νομού Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου που «αντί να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων της Καρδίτσας, συνομιλεί με την υπουργό πως θα εφαρμοστούν καλύτερα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης». Τους ενημέρωσε ακόμα πως η υπουργός είπε στους συνταξιούχους ότι απλά όλοι θα εξισωθούν προς τα κάτω, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στους εργαζόμενους.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία που οργανώνουν τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 14 Νοέμβρη.