Πέμπτη 20/12/2018 - 11:50
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όχι στη στάση πληρωμών των εργαζομένων του δήμου Σάμου

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού των εργαζομένων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας του δήμου Σάμου», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, «καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, το υπουργείο Εσωτερικών και τον δήμο Σάμου για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου σε ό,τι αφορά την καταβολή του μισθού στις 27 Δεκεμβρίου 2018».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι του δήμου, αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, έχουν υποστεί αφαίμαξη στο εισόδημά τους και έχει επιβληθεί αβάσταχτη φορολογία και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που τους έχει επιβάλει το κράτος, δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους και κινδυνεύει η περιουσία τους από κατάσχεση, τους αφήνουν απλήρωτους μέσα στις γιορτές για να μην μπορέσουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους. "Αν και τα μνημόνια τελείωσαν", όπως μας λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο διαρκές μνημόνιο και σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, νόμοι που κόβουν τη χρηματοδότηση προς τους δήμους, αλλά και τη χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων».

Το Νομαρχιακό Τμήμα απαιτεί να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση καταβολής μισθού σε κανέναν εργαζόμενο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

«Καμιά καθυστέρηση μισθών στους εργαζόμενους του δήμου Σάμου», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το οποίο εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και απαιτεί να καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία τους. Σημειώνει ότι «η προσπάθεια να "ρίξουν" την "ευθύνη" για την καθυστέρηση πληρωμών των μονίμων στους συμβασιούχους του δήμου που με δικαστική απόφαση δίκαια παρέμειναν στη θέση τους αφού καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και η λογική, ότι για να πληρωθεί ο συμβασιούχος, μένει απλήρωτος ο μόνιμος ή και το αντίθετο, είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτη και δεν πρέπει να περάσει σε κανέναν συνάδελφο».