Πέμπτη 04/04/2019 - 08:44
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «FIRST DATA»

Καλεί σε απεργία σήμερα, για υπογραφή ΣΣΕ

Σε απεργία καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στη «FIRST DATA» σήμερα, Πέμπτη 4 Απρίλη με βάση την απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στη Σπ. Πάτση και τον Αγ. Στέφανο, όπου επικύρωσαν και στην πράξη την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για την απεργία.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, αναφέρει: «Ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία που "παίζει" με τις ανάγκες και τις αγωνίες μας όταν προτείνει αύξηση 40 ευρώ στους μισθούς μας σε βάθος διετίας. Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να υπερασπιστούν το αίτημά τους για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Στις 4 Απρίλη να "νεκρώσουν" όλοι οι χώροι δουλειάς στον Αγ. Στέφανο, το Κρυονέρι, τη Σπ. Πάτση για να στείλουμε προειδοποιητικό μήνυμα στην εργοδοσία.

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τους εργαζόμενους. Δεν "τσιμπάμε" στα ψευτό-διλήμματα της εργοδοσίας γιατί γνωρίζουμε καλά ότι τα κέρδη τους τα βγάζουν στις πλάτες μας και αυτό θέλουν να θωρακίσουν, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς Σύμβαση και με μισθούς πείνας.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς μας, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η οργάνωση της απεργιακής μάχης να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εμείς θα υπερασπιστούμε και τους αγώνες μας. Με μαχητικότητα, συλλογικά και οργανωμένα με το Σωματείο μας κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μας βάλει εμπόδια, να μας δυσκολέψει ακόμα και να τρομοκρατήσει συναδέλφους.

Η επιτυχία της απεργίας μας θα σημάνει πολλά για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης».