Πέμπτη 18/04/2019 - 08:47

Κινητοποίηση για τα καζάνια χτες στο Πέραμα

Από τη χθεσινή κινητοποίηση
Από τη χθεσινή κινητοποίηση

Με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, που κινητοποιήθηκαν με βασικό αίτημα τη μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου από την πόλη, γέμισε για άλλη μια φορά χτες η πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Η κινητοποίηση, που οργάνωσαν σωματεία και φορείς της πόλης, έδωσε απάντηση και στις δηλώσεις-κοροϊδία της δημοτικής αρχής ότι «τα καζάνια φεύγουν», εννοώντας την αποξήλωση 21 σκουριασμένων δεξαμενών.

Στη χτεσινή συγκέντρωση καλούσαν οι εξής: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, Σύλλογος Γυναικών «Εστία της Γυναίκας», Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Μανιατών και Λακώνων Περάματος, Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων «Ο Ίκαρος», Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων «Ο Αρμός», Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος».

Σωματεία και φορείς του Περάματος επανέλαβαν το αίτημα να αποδοθεί ο χώρος των καζανιών στο λαό, να γίνει ανάπλαση και να αξιοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Διαδήλωσαν ακόμα για: Ούτε σπιθαμή παραχώρησης του αρμού στην «COSCO». Ελεύθερους χώρους και παιδικές χαρές για το λαό και τα παιδιά του Περάματος. Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO» και στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.