Τετάρτη 28/08/2019 - 20:23
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ολοι στο πόδι!! Ξεσηκωμός στη Δ. Αττική ενάντια στη νέα τεράστια χωματερή που ετοιμάζουν στη Φυλή

Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου

Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν το λαό της Δυτικής Αττικής σωματεία και φορείς ενάντια στη νέα τεράστια χωματερή που ετοιμάζουν στη Φυλή, δίπλα στον οικισμό Γεννηματά 2 και καλούν στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής Φυλής που θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο Φυλής (Κεντρική Πλατεία, Άνω Λιόσια)».

Συγκεκριμένα, τα σωματεία και οι φορείς στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

«Τα Σωματεία και οι Φορείς του Δήμου Φυλής καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής σε μαζικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Φυλή και συνολικά στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση της ΝΔ, παλιά και νέα Περιφερειακή Αρχή καθώς και η Δημοτική Αρχή της Φυλής που εκλέχτηκε με την από κοινού στήριξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον ΑΓΩΝΑ μας, μπορούμε να τους ματαιώσουμε τα σχέδια, μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα διαρκείας που γίνεται εις βάρος της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας.

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ κυβέρνηση ΝΔ - Δούρου - Πατούλης και Δημοτική Αρχή Φυλής συνεχίζουν το ΕΓΚΛΗΜΑ!

Η Περιφερειακή Αρχή της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) λίγες μέρες πριν αποχωρήσει, σε απόλυτη συνεννόηση και σε συμφωνία με το νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη και την κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε στον ΕΔΣΝΑ την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Μάλιστα τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, την πραγματοποίησαν στα μουλωχτά, μέσα στο κατακαλόκαιρο (1η Αυγούστου) για να μην έρθουν αντιμέτωποι με το λαό της Φυλής και συνολικά της Δυτικής Αττικής. Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο νυν δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς όπου υπερψήφισε κι αυτός τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κατασκευή νέας μεγάλης χωματερής, δίπλα ακριβώς στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα της Φυλής και σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Γεννηματά 2 των Άνω Λιοσίων.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει ήδη δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και σύμφωνα με τον οποίο η νέα χωματερή σχεδιάζεται να φιλοξενήσει ακόμα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπιδιών για τα επόμενα τουλάχιστον 3,5 χρόνια!

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα

Είναι η ώρα να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά, στην υποβάθμιση, θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε μόνιμα δίπλα στο σκουπιδαριό, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία μας, καθώς μελέτες που υπάρχουν δείχνουν την τρομακτική άνοδο εμφάνισης καρκίνου στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Δυτικής Αττικής.

Διεκδικούμε:

- Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

- Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. ΟΥΤΕ να το σκέφτεστε για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή!

- Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.

- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

- Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

- Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ολοι στο δρόμο!

Ολοι την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 7.30 μμ στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής Φυλής που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Φυλής (Κεντρική Πλατεία , Άνω Λιόσια)».