Παρασκευή 04/10/2019 - 09:26

Σήμερα, η σύσκεψη σωματείων για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Από την κινητοποίηση του Ιούλη
Από την κινητοποίηση του Ιούλη

Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία», διοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Μεγαρέων. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή, παρά τις κυβερνητικές "υποσχέσεις", παραμένει η απαράδεκτη κατάσταση με την αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Μετά την πρώτη συγκέντρωση και διαδήλωση στα Μέγαρα, στις 24 Ιούλη, καλούμε όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:

Ανύπαρκτα είναι τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους και οι υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους μαθητές της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε Ν. Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι είναι ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

●Το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω των ελλείψεων προσωπικού και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης.

Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, που θεωρεί ότι η Υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα και οι παροχές Υγείας πρέπει να μειωθούν, γιατί αυξάνουν το «μη μισθολογικό κόστος» και εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Γι’ αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Για να εξοικονομούν κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν σίγουρη κερδοφορία στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ο αγώνας για σύγχρονες δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας μάς αφορά όλους

Σκοπός της Σύσκεψης είναι να συναποφασίσουμε νέες κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε:

► να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το κέντρο Υγείας Μεγάρων και να επανέλθει σε καθημερινή, 24ωρη λειτουργία. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης για την προστασία της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

► να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να λειτουργήσουν Περιφερειακά Ιατρεία σε Κινέτα και Αλεποχώρι.

► να ενισχυθεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό και να εξασφαλισθεί πλήρης, επαρκής κρατική χρηματοδότηση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην πηγή των προβλημάτων μας, που είναι η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας. Και να στοχεύει στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υψηλού υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, και στην εξασφάλιση μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους υγειονομικούς».