Πέμπτη 31/10/2019 - 14:41
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στις 6 Νοέμβρη ενάντια στις νέες χωματερές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Περιφέρεια Αττικής, ενάντια στις νέες χωματερές σε Φυλή και Γραμματικό, απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτώβρη σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων από τη Δυτική Αθήνα, τη Δυτική Αττική, το Γραμματικό, το Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Βαρνάβα, που έχουν συγκροτήσει Συντονιστικές Επιτροπές, διεκδικώντας το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή και να μην γίνουν νέες σε ανενεργά λατομεία της περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας ο Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής και μέλος του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το έγκλημα διαρκείας συνεχίζεται σε συνεννόηση και κεντρική συμφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες μέρες, πρόσθεσε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι παρατάξεις των Πατούλη, Δούρου και Τζήμερου, επικύρωσαν την απόφαση που είχε πάρει ο ΕΔΣΝΑ (επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ) για να γίνει η νέα τεράστια χωματερή στη Φυλή, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το δρόμο της «αξιοποίησης» ως ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ ανενεργών λατομείων της Αττικής. Ταυτόχρονα, συνέχισε, με τροπολογία της διοίκησης Πατούλη στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, υλοποιούν το σχεδιασμό για το νέο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που είχε δρομολογηθεί από τη διοίκηση Δούρου. (Δείτε βίντεο εδώ)

Η Γεωργία Κουμουνδούρου, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων της Πετρούπολης, υπογράμμισε ότι θέλουν να συνεχίσουν το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής. Το έγκλημα το μαρτυρούν, σημείωσε, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι την περίοδο 1999 - 2015 το ποσοστό θανάτων από νεοπλασίες στη Δυτική Αττική έχει αυξηθεί 31,7%, έναντι αύξησης 10,1% στην υπόλοιπη Περιφέρεια Αττικής. (Δείτε βίντεο εδώ)

Από την πλευρά της η Νατάσα Καμπέλη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμου Μαραθώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη ένα καταστροφικό έργο για το περιβάλλον, ένα έργο πανάκριβο και σε ακατάλληλη θέση. Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, επεσήμανε, δείχνουν ότι έχει συντελεστεί οικολογική καταστροφή στην παραλία στο Σέσι, και στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. (Δείτε βίντεο εδώ)

Επίσης παρέμβαση πραγματοποίησε ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. (Δείτε βίντεο εδώ)