Δευτέρα 04/11/2019 - 21:48
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όλοι την Τετάρτη στην κινητοποίηση των δασεργατών στο υπ. Περιβάλλοντος

Από πρόσφατη κινητοποίησή τους
Από πρόσφατη κινητοποίησή τους

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση, την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 12 το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην Αθήνα, των συναδέλφων εργαζομένων στα Δασαρχεία με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ενάντια στις απολύσεις τους που τις επόμενες ημέρες ξεκινούν σταδιακά.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά στην οργάνωση των συναδέλφων και πάλεψε σε συντονισμό με τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου και Πάτρας, για την επίλυση του δίκαιου αιτήματός τους για τη διόρθωση της λαθεμένης αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το "πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία", από συσκευαστές φρούτων ή ανειδίκευτων εργατών σε δασεργατών, αφού αυτό είναι το αντικείμενο που εργάζονται και γι’ αυτό εκπαιδεύτηκαν.

Ο αγώνας αυτός των ίδιων των εργαζομένων και η δική τους αποφασιστική συμμετοχή και δράση έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν ξανά. Τους καλούμε να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη που οργανώνεται από κοινού από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων Συναδέλφων στις Δασικές Υπηρεσίες.

Η πρόληψη και πυροπροστασία της χώρας είναι αναγκαία και αυτό το ζήσαμε με τον πιο τραγικό τρόπο το προηγούμενο καλοκαίρι εδώ στην Ανατολική Αττική. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις τους. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους για άμεση 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων καθώς και τη μετατροπή αυτών σε αορίστου χρόνου με την άρση των όποιων νομικών περιορισμών υπάρχουν. Για μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό, ΣΣΕ και πλήρη δικαιώματα».