Δευτέρα 09/12/2019 - 12:33
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Απεργία στις 11 Δεκέμβρη για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση

Και συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας στη 13:00
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Απεργία την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, στο Νομό Αττικής κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, καλώντας παράλληλα και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει εκείνη την ημέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην 13:00.

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμά του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 11.12.19 για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, στο Νομό Αττικής.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, βιώνουμε καθημερινά την κλιμάκωση της επίθεσης των τραπεζιτών απέναντί μας. Οι τραπεζίτες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να διασφαλίσουν "σιγή νεκροταφείου" μέσα στους χώρους δουλειάς έχουν αξιοποιήσει όλες τις μεθόδους. Απολύουν, προχωρούν σε αποσχίσεις, επιβάλουν απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στις τράπεζες, βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Αξιοποιούν τους νόμους που απλόχερα τους χάρισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να πετύχουν το στόχο τους: Προγραμματίζουν χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2021, θέλουν το κλείσιμο κι άλλων καταστημάτων, διευρύνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για να έχουν εργαζόμενους στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση χρειάζεται μαζικός, αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα για όλους. Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στον κλάδο απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας! Χαιρετίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στην "Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ", τη συμμετοχή τους στην απεργία της 5/12, που απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις, την τρομοκρατία και την προσπάθεια από την πλευρά της τράπεζας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, για να ανακληθούν οι απολύσεις των 24 συναδέλφων μας που ανακοίνωσε η "Τράπεζα Πειραιώς" και να τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοί μας σε θέσεις εργασίας κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην "ALPHABANK" στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο μας στις 5/12, καθώς και τη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από το κτήριο της Λ. Συγγρού. Χαιρετίζουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, με το οποίο οι εργαζόμενοι έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν δέχονται καμία απόσχιση - καμία απόλυση.

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των δανειζομένων συναδέλφων της ΕΤΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας, για να ανακληθούν οι 50 απολύσεις που έκανε η ΕΤΕ σε συναδέλφους από τρίτες εταιρείες.

Τα σχέδιά τους θα μας βρούνε μπροστά τους

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 11/12 και στη συγκέντρωση στη 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Καμιά απόσχιση - καμιά απόλυση. Να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων σε "Πειραιώς" και ΕΤΕ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων ν. Ζακύνθου.