Πέμπτη 12/12/2019 - 12:57
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαιρετίζει την εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου για τα προσφυγόπουλα κόντρα στο φασιστικό δηλητήριο

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα η Ένωση Γονέων Μαρκοπούλου για τα προσφυγόπουλα, καταγγέλλοντας παράλληλα την επίθεση που δέχεται η Ένωση από φασίστες μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει τη σημαντική προσπάθεια της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου να αναδείξει το δράμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα που έρχονται στη χώρα μας μέσα από εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Πόρτο Ράφτη.

Σε αυτήν τη σημαντική προσπάθειά τους έχουν απέναντί τους, φυσικά, ορισμένους μισάνθρωπους, φασίστες, που μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και καταφέρονται ενάντια στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Είναι αυτοί που στο πρόσωπο των κατατρεγμένων προσφύγων βγάζουν το μίσος τους για τους ανθρώπους, είναι αυτοί που τα βάζουν με ανήμπορους ανθρώπους και μικρά παιδιά, γιατί θέλουν να προστατέψουν το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννάει πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό να καταδικάσει τους φασίστες, να τους απομονώσει, να τους στείλει εκεί που ανήκουν, αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής στηρίζει τη σημερινή εκδήλωση και όποιες ανάλογες πραγματοποιούνται, στην κατεύθυνση έκφρασης αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα κόντρα στις ρατσιστικές και φασιστικές κορόνες.

Τονίζουμε ότι χρειάζεται διαρκώς να είναι καθαρή η αιτία της προσφυγιάς: Δεν είναι άλλη από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του κέρδους γεννάει τον πόλεμο και τον ξεριζωμό».