Σάββατο 28/12/2019 - 09:05

Σε ταξική κατεύθυνση συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Σε ταξική κατεύθυνση συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου μετά τις εκλογές της Παρασκευής 27 Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται;

«Η πρωτοπόρα δράση εδώ και τρία χρόνια του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αναγνωρίστηκε από τους αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν από τα σωματεία στις εκλογές της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου. Το Εργατικό Κέντρο άλλαξε σελίδα πριν από τρία χρόνια, όταν από τα χέρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού πέρασε στις ταξικές δυνάμεις.

Η αλλαγή αυτή έγινε αισθητή στην πόλη, πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς όπου το Εργατικό Κέντρο αποτελούσε διαρκές στήριγμα των εργαζομένων καθώς και με δράσεις για το σύνολο της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα λαϊκά μαθήματα, τα λαϊκά μπάνια, πανηπειρωτικά συλλαλητήρια για την Υγεία, για την Ενέργεια κλπ. Ήδη το Εργατικό Κέντρο προετοιμάζεται για τις επόμενες σκληρές μάχες με πρώτη απ’ όλες αυτή του Ασφαλιστικού που το Σώμα του συνεδρίου αποφάσισε απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.

Στις εκλογές συνολικά ψήφισαν όλοι οι αντιπρόσωποι (90 στο σύνολο και βρέθηκε 1 άκυρο). Και στις αρχαιρεσίες του 2016 ψήφισαν επίσης 90 αντιπρόσωποι, χωρίς κανένα άκυρο. Η "Εργατική Συσπείρωση", το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, έλαβε 55 ψήφους από 52 του Δεκέμβρη του 2016 και 8 έδρες από 8 έδρες. Η "Δημοκρατική Συνεργασία" έλαβε 25 από 33 ψήφους την προηγούμενη φορά. Είναι το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και εξέλεξαν 4 έδρες από 5. Η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 8 ψήφους και 1 έδρα. Την προηγούμενη φορά ήταν στο κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Η "Ταξική Ενότητα" έλαβε 1 ψήφο από 5 την προηγούμενη φορά και καμία έδρα από 0 έδρες.

Το αποτέλεσμα δίνει ώθηση στις ταξικές δυνάμεις και αποτελεί παρακαταθήκη ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης του νομού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, για την πάλη ενάντια συνολικά στην τάξη των κεφαλαιοκρατών».