Τετάρτη 08/01/2020 - 17:02
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απαράδεκτη η κατάσταση με τον κλιματισμό στο κτίριο της οδού Αιγάλεω και Κάστορος στον Πειραιά

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

«Την απαράδεκτη κατάσταση με τον κλιματισμό στο κτίριο της οδού Αιγάλεω και Κάστορος στον Πειραιά», αναδεικνύει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), σημειώνοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση. Δώστε λύση τώρα».

Ο ΣΥΠΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κτίριο για τη στέγαση όλων των Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα κάλυψης σε καθημερινό επίπεδο της συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, για ένα κτίριο που λόγω των εγκαταστάσεών του χρειάζεται καθημερινά επίβλεψη και συντήρηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης και των υπευθύνων παραλαβής του κτιρίου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες πολικού ψύχους, λόγω πλημμελούς λειτουργίας του κεντρικού κλιματισμού, να έχουμε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και βλάβες στους ανελκυστήρες, πέρα και άλλων μικροπροβλημάτων που εμφανίζονται (π.χ. τουαλέτες). Όλα αυτά δημιουργούν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, αλλά και απαράδεκτες καταστάσεις για τους εκατοντάδες πολίτες που προσέρχονται καθημερινά στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτό το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ της διοίκησης και του ιδιοκτήτη του κτιρίου για το ποιος έχει την υποχρέωση αποκατάστασης των βλαβών και της συντήρησης του κτιρίου, καλυπτόμενοι πίσω από μια σύμβαση μίσθωσης που έχουν υπογράψει με όρους που δεν γνωρίζουμε. Ξέρουμε μόνο ότι δαπανάται μηνιαίως ένα πολύ υψηλό μίσθωμα και ξέρουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση. Δώστε λύση τώρα».