Πέμπτη 16/01/2020 - 08:47
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΑΡΩΓΗ» ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους

Με σύνθημα, «Όχι άλλη ανοχή» το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» Καρδίτσας προχωρά σε 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 9 π.μ. έως την 1 μ.μ. σήμερα Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Γενάρη, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της οφειλόμενης μισθοδοσίας, από 6 έως 9 μήνες, για τους 40 εργαζόμενους του Κέντρου στην Καρδίτσα, ενώ άλλοι 80 απασχολούνται στο Κέντρο στη Λάρισα, αντιμετωπίζοντας ανάλογα προβλήματα.

Στο πλευρό τους βρίσκονται ταξικά σωματεία της Καρδίτσας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων το Σωματείο αναφέρει ότι «το προσωπικό φιλότιμα πασχίζει και κρατά το κέντρο σε λειτουργία, δίνοντας στους ασθενείς την κατάλληλη προσοχή και φροντίδα, όντας απλήρωτοι για αρκετούς μήνες».

«Η υπομονή και η αντοχή μας» συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι πλέον περιορισμένη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας δεν έχουν τέλος». Απαιτούμε, καταλήγει, «οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις, απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία. Οι εργαζόμενοι σε Καρδίτσα και Λάρισα ζητάμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολύμηνη αναμονή».