Παρασκευή 24/01/2020 - 23:03
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Άμεση μαζική απάντηση για το Ασφαλιστικό και την ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις

Φωτο αρχειου
Φωτο αρχειου

Σε ξεσηκωμό για άμεση μαζική απάντηση για το Ασφαλιστικό και τη ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προτρέποντας να δημιουργηθεί παντού απεργιακό κλίμα!

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο κάθε μαζικός φορέας, ο κάθε τίμιος άνθρωπος καλής θέλησης, όλοι εμείς που δε θέλουμε τα παιδιά του λαού να θυσιαστούν στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία θα πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα. να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη μας ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις που ψηφίζεται στη Βουλή!

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων - περιοδειών έχει ως εξής:

  • Σάββατο πρωί: Μαζικές εξορμήσεις σωματείων και επιτροπών αγώνα, με μικροφωνικές σε λαϊκές:
    • 10.30 π.μ. στην Ανατολική Θεσ/νίκη, στη Βούλγαρη.
    • 10.30 π.μ. στην Δυτική Θεσ/νίκη, στην Ξηροκρήνη.
    • 10.30 π.μ. στο Κέντρο της πόλης, Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
  • Δευτέρα στις 6 π.μ.: Μαζική εξόρμηση στις ΒΙΠΕ Σίνδου και Κιλκίς.
  • Τρίτη 7.30 π.μ. - 8.30 π.μ.: Μαζικές σταθμούς στους Τερματικούς Σταθμούς του ΟΑΣΘ, στο ΝΣ Σταθμό και στον σταθμό ΙΚΕΑ.
  • Εξορμήσεις σε εμπορικά κέντρα
      • Τρίτη 7 μ.μ.: "ONE SALONICA" και "COSMOS".
      • Τετάρτη 7 μ.μ.: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" (Πυλαία).
  • Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις.

Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να περάσει ενιαία επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβέρνηση και εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός!

Όλοι στο δρόμο!».