Πέμπτη 06/02/2020 - 20:58
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δυναμική κινητοποίηση - μήνυμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μήνυμα ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε η δυναμική συγκέντρωση στο Περιστέρι, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων - Ιλίου - Πετρούπολης, τα παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Αγ. Αναργύρους, Καματερό και Μενίδι, το παράρτημα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Δυτ. Αθήνας, η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, Σύλλογοι Γυναικών των δήμων της Δυτικής Αθήνας, η ΣΕΑΑΝ, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω, εργαζόμενοι των Δήμων Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης και ο ΣΕΠΕ «Δ. Γληνός».

Με πανό όπως «Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους» και «Το λεπίδι για το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - Βρούτση πετσοκόβει συντάξεις - επιδόματα - θεραπείες» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. (Δείτε βίντεο εδώ)

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Άλλωστε δεν πρωτοτυπεί. Άλλωστε δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση που να παρουσίασε μια νομοθετική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν παροχές, συντάξεις κλπ. Αντίθετα μιλούσαν για τη βελτίωσή τους. Όμως η ζωή επιβεβαιώνει ακριβώς τα αντίθετα: Οι εργαζόμενοι να μετρούν απώλειες και το κεφάλαιο να παίρνει το ένα πίσω από τ' άλλο προνόμια, για να εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες κερδοφορίας. (...) Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να το κρύψει είναι υπέρμαχος του συστήματος Πινοσέτ με τους τρεις πυλώνες στην Κοινωνική Ασφάλιση: Τον ανταποδοτικό, τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Σ' αυτόν τον άξονα έχτισαν και χτίζουν όλες οι κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Ο Γ. Τασιούλας κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να απαντήσουν με μαζικότατες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 18 Φλεβάρη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας (δείτε πάνω βίντεο με την ομιλία του).

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Σωτηριάδης, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου, που σημείωσε ότι ο νέος νόμος «είναι ένα ακόμα καρφί στην καρδιά της Κοινωνικής Ασφάλισης, φτιαγμένος με τα χειρότερα υλικά της πολιτικής ΕΕ, κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων της χώρας» (δείτε εδώ βίντεο) και ο Δημήτρης Βαρελάς, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα βιώνουν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι εδώ και μία δεκαετία με τη μείωση των εισοδημάτων τους (δείτε εδώ βίντεο).

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Ασφάλιση για όλους, μόρφωση, δουλειά, με αγώνες απαντάμε στη σύγχρονη σκλαβιά», ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα.