Παρασκευή 14/02/2020 - 08:18

Σήμερα σύσκεψη για τις εξελίξεις σχετικά με το Παράρτημα Παίδων στην Καλλιθέα

Από πρόσφατη κινητοποίηση
Από πρόσφατη κινητοποίηση

Σε σύσκεψη καλούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών των νοτίων συνοικιών για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το Παράρτημα Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων.

Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, (Μαντζαγριωτάκη 76) και υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Υγείας κάτω από την πίεση των πρόσφατων κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο του παραρτήματος, μετακίνησε δύο παιδίατρους από τα ιατρεία ΠΕΔΥ του Π. Φαλήρου και της Καλλιθέας, για να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες μέχρι την πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους σύλλογοι και φορείς τονίζουν ότι «το συγκεκριμένο μέτρο της “ελάχιστης” στελέχωσης δεν σημαίνει και πλήρη, δωρεάν επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του παραρτήματος» και απαιτούν την άμεση, πλήρη επαναλειτουργία του παραρτήματος του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Καλλιθέα, ως δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αποκλειστικά δωρεάν υπηρεσίες (διαβάστε εδώ αναλυτικά).