Παρασκευή 27/03/2020 - 10:15
ΠΟΣΕΥΓ

Να παρθεί πίσω η απόφαση σύστασης Δομής Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΥΠΑΑΤ

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Nα πάρουν πίσω την απόφαση και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης, απαιτεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρει, «εν μέσω πανδημίας και τελείως αιφνιδιαστικά δόθηκε χαριστική βολή στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΥΠΑΑΤ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αριθμ. 2945/24-3-2020 ΚΥΑ "Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία"’, συστήνεται Δομή Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, και στη Δομή "ΛΑΥΡΙΟΥ", στη θέση "ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ" του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής».

«Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΓ, «που μόλις στις 6-12-2019 διαβεβαίωνε την Ομοσπονδία για το δίκαιο του αιτήματος σχετικά με τη μη λειτουργία των κατασκηνώσεων και δήλωσε το ενδιαφέρον του και την πρόθεσή του να παρέμβει για την επίλυση του θέματος και την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων».

«Τελικά οι προθέσεις του υπουργού ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΥΓ.

(Δείτε τα σχετικά έγγραφα εδώ και εδώ)