Παρασκευή 08/05/2020 - 23:23
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Συγκέντρωση το Σάββατο 9 Μάη - Όχι χωματερή στο Πέραμα

Από προηγούμενη κινητοποίηση
Από προηγούμενη κινητοποίηση

Το παλιό νεκροταφείο στο Πέραμα να γίνει χώρος πράσινου και αναψυχής εδώ και τώρα και όχι χωματερή, όπως προωθούν η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, καλώντας το λαό της πόλης να οργανώσει την πάλη ενάντια στο νέο έγκλημα σε βάρος του και σε βάρος των παιδιών του και σε συγκέντρωση των μαζικών φορέων το Σάββατο 9 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η εισήγηση της δημοτικής αρχής Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ), για το Παλαιό Νεκροταφείο και τη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είναι αν μη τι άλλο "διασκεδαστική", για να μην πούμε ότι είναι ωμή κοροϊδία προς το λαό του Περάματος. Στις 8 Μαΐου κλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν χωρίς να μπορούν να συζητήσουν, αφού η δημοτική αρχή κάνει Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου. Τόση είναι η "δημοκρατικότητα" της δημοτικής αρχής σε ένα τόσο φλέγον θέμα που απασχόλησε το λαό του Περάματος!

Τι λέει η δημοτική αρχή Περάματος στην εισήγηση της; Ότι θα κάνει οπωσδήποτε "χωματερή" (ΣΜΑ) στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος! Δηλαδή θα εφαρμόσει το έγκλημα που ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ!

Επειδή όμως η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δεν "καταπίνεται" εύκολα από το λαό, φρόντισε η δημοτική αρχή να την "πασπαλίσει" με διάφορα "ωραία", μήπως και τα "μασήσει" ο Περαμαϊκός λαός!

  • Η δημοτική αρχή στην εισήγηση της δεν αναφέρεται καθόλου σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δηλαδή σε αυτό που ψηφίστηκε στο άρθρο 92, αλλά γενικά στη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Η αλήθεια όμως είναι, ότι αυτό που νομιμοποιήθηκε είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και όχι γενικά η λειτουργία της Διεύθυνση Περιβάλλοντος! Αυτό που νομιμοποιήθηκε δεν είναι η μεταφόρτωση ογκωδών, μπάζων κατεδαφίσεων, παλαιών ελαστικών, κλαδιών αλλά όλων των απορριμμάτων και κυρίως των οικιακών απορριμμάτων!
  • Η δημοτική αρχή λέει ότι η νομιμοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, είναι θετική διότι ο δήμος θα "γλιτώσει" τις "καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων" και τα "πρόστιμα". Ρωτάμε την δημοτική αρχή, ποιες και πόσες είναι οι καταδικαστικές αποφάσεις και ποια ήταν η λειτουργία για την οποία καταδικάστηκε; Σε τελική ανάλυση, γιατί η δημοτική αρχή δεν παύει εδώ και τώρα την "παράνομη" μεταφόρτωση απορριμμάτων και ογκωδών κάνοντας το Παλαιό Νεκροταφείο πράσινο, ώστε να "γλιτώσει τα πρόστιμα", αφού χρησιμοποιεί τον ΣΜΑ της Λ. Σχιστού;
  • Η δημοτική αρχή είναι έκθετη με την εισήγησή της, διότι παραδέχεται ότι από τη μια επιβάρυνε όλη την περιοχή με τη μεταφόρτωση απορριμμάτων και από την άλλη ότι αυτό το έκανε βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των μαθητών. Τώρα όμως την πήρε ο πόνος να πάρει μέτρα ασφαλείας! Πώς νοιάζεται η δημοτική αρχή για την ασφάλεια των εργαζομένων; Θυμίζουμε ότι στις δυο θητείες της δημοτικής αρχής έχουν γίνει 4 πολύ σοβαρά εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα. Επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μπότες κλπ.) εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.

Πώς νοιάζεται η δημοτική αρχή για την ασφάλεια των μαθητών; Θυμίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του Περάματος δεν έχει ούτε μελέτη πυροπροστασίας, ούτε πυροπροστασία.

  • Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι για να γίνει πράσινο το Παλαιό Νεκροταφείο χρειάζεται "15 με 20 χρόνια" από την "οριστική παύση" του και ότι αυτή έγινε το 2007. Όμως με βάση τα συνημμένα έγγραφα που έδωσε η ίδια η δημοτική αρχή φαίνεται ότι το Παλαιό Νεκροταφείο έκλεισε το 1998. Ρωτάμε, πως στο πρώην Νεκροταφείο Νεάπολης - Νίκαιας έχει ξεκινήσει ανάπλαση στο χώρο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από αυτό που σημειώνει η δημοτική αρχή;
  • Αφού κατά τη δημοτική αρχή χρειάζονται 5 χρόνια ώστε να είναι "ικανοποιητικός ο χρόνος προκειμένου να μεταφερθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος", γιατί η δημοτική αρχή έφερε με χαρακτήρα κατεπείγοντος το θέμα, μην επιτρέποντας να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος από μια παράνομη μικρής έκτασης περιοχή συγκέντρωσης μπαζών και απορριμμάτων, νομιμοποιήθηκε η συγκέντρωση, προσωρινή αποθήκευση, συμπίεση και μεταφόρτωση απορριμμάτων! Αυτό έρχεται να προστεθεί δίπλα στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής (ΝΔ) να δημιουργήσει μια Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, δηλαδή μονάδα καύσης επεξεργασμένων απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, ώστε να μειώνεται η ποσότητα της ταφής τους!

Τα "σκουπίδια" είναι χρυσός για τους επιχειρηματίες! Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο κερδοφορίας η διαχείριση απορριμμάτων, για άλλες βιομηχανίες τα "σκουπίδια" είναι μια φτηνή πρώτη ύλη ή ένα φτηνό καύσιμο! "Εκσυγχρονίζοντας" ένα κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων, διαμορφώνεται προσφιλές πεδίο στα επιχειρηματικά σχέδια που μελλοντικά θα θελήσουν να επενδύσουν!

Καλούμε το λαό του Περάματος σε οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο έγκλημα σε βάρος του και σε βάρος των παιδιών του.

Απαιτούμε το Παλαιό Νεκροταφείο να γίνει χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό εδώ και τώρα!

Όλοι το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην συγκέντρωση των μαζικών φορέων του Περάματος».