Παρασκευή 10/07/2020 - 14:57
ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Ένταση στο Δημαρχείο Πυλαίας - Χορτιάτη (ΦΩΤΟ)

Ένταση στο Δημαρχείο Πυλαίας - Χορτιάτη στο Πανόραμα καθώς η διοίκηση του δήμου κινητοποίησε την Αστυνομία για να εμποδίσει διαμαρτυρία των εργαζομένων που αντιδρούν στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών σε Πανόραμα και Φίλυρο.

Στις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του δήμου που έχει υπό την ευθύνη του τους παιδικούς σταθμούς με θέμα τη μη ανανέωση της σύμβασης των 13 εργαζομένων που απασχολούνται επί μία δεκαετία.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, ζήτησαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση προκειμένου να απαιτήσουν να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. Με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, οι εκπρόσωποι του Νομικού Προσώπου αρνήθηκαν να συνεδριάσουν παρουσία των άμεσα ενδιαφερόμενων και κάλεσαν την Αστυνομία για να εξασφαλίσει ότι θα γίνει η συνεδρίαση απουσία των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν εκεί και δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν.

Στα κρυφά, αφού κάπου μαντρώθηκαν, μέλη του Νομικού Προσώπου ισχυρίζονται ότι έγινε συνεδρίαση με απαρτία (χωρίς αυτό να είναι βέβαιο) και αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν αφού κατήγγειλαν την παράνομη μεθόδευση και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη Δευτέρα 13 Ιούλη στις 6 μ.μ. στη συγκέντρωση που καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα κληθεί να νομιμοποιήσει την απαράδεκτη απόφαση.

Ο Σύλλογος καλεί να βρεθούν στο πλευρό τους όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ