Κυριακή 02/08/2020 - 22:05
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων στην ΠΕ Σάμου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα

Την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων στην ΠΕ Σάμου μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ενώνοντας τη φωνή της με το Σύλλογο Υπαλλήλων στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας, για να διεκδικηθεί η πραγματοποίηση εργαστηριακών ελέγχων με μοριακά τεστ όλων των εργαζόμενων.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΑΠΕ αναφέρει:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με το Σύλλογο των Υπαλλήλων στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας, για να ακουστεί πιο δυνατά η καταγγελία του για την απαράδεκτη στάση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, για τον τρόπο αντιμετώπισης του επιβεβαιωμένου κρούσματος της Covid-19, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων, "επαφών" κ.λπ, και για να διεκδικηθεί πιο αποτελεσματικά η απαίτησή του για πραγματοποίηση εργαστηριακών ελέγχων με μοριακά τεστ των κατ’ οίκον περιορισμένων και στη συνέχεια όλων των εργαζομένων.

  • Είναι απαράδεκτο το υπουργείο να κάνει τον κουφό στις αγωνίες των εργαζομένων.
  • Είναι απαράδεκτο ο Σύλλογος να παίρνει και να ξαναπαίρνει τηλέφωνα και να μην του δίνουν απάντηση οι αρμόδιοι.
  • Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να περιμένουν εδώ και μια βδομάδα να προγραμματιστούν εργαστηριακοί έλεγχοι για την Covid-19 και να μην γίνεται τίποτα.

Αποδεικνύεται πόσο δίκιο έχουν τα Σωματεία στην Υγεία, όπως το Σωματείο στο Νοσοκομείο της Σάμου κι οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις εξοπλισμού, στελέχωσης, υγειονομικού υλικού και Μέσων Προστασίας στο νοσοκομείο, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Αναδεικνύεται η υποκρισία της κυβέρνησης, που δηλώνει ότι είναι πλέον "θωρακισμένο" το δημόσιο σύστημα υγείας! Τα μεγάλα προβλήματα, που παραμένουν, και το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης εργαστηριακών τεστ ανίχνευσης της Covid-19 στη Σάμο, δείχνουν πόσο "ψεύτικα είναι αυτά τα λόγια τα μεγάλα"…

Τι περιμένουν; Μια βδομάδα τώρα οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Σάμου αγωνιούν και "ψάχνουν" τους υπεύθυνους για τα τεστ. Ψάχνουν τις περιβόητες "κινητές ομάδες" του ΕΟΔΥ, που θα "όργωναν" όλη τη χώρα κ.λπ.

Φαίνεται πως η πραγματοποίηση των τεστ, αφορά μόνο την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των μεγάλων τουριστικών μονάδων κι όχι το λαό.

Φαίνεται και απ' αυτές τις εξελίξεις πόσο "ευήκοα ώτα" έχει η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή στα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και πόσο "κωφεύουν" στους εργαζόμενους… Πόσο "σβέλτοι" είναι στο να δίνουν κίνητρα και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και πόσο "δυσκίνητοι" είναι στο να καλύπτουν ανάγκες των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Πως αντιμετωπίζουν τη "νησιωτικότητα" και τις αντικειμενικές δυσκολίες, που σχετίζονται με αυτήν.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις "επαφές" τους και σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό Covid-19.
  • Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους.
  • Να κλείνουν οι υπηρεσίες στις οποίες διαπιστώνεται κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα και να απολυμαίνονται τα κτίρια.
  • Να απομονώνονται όλες οι "επαφές" για 14 ημέρες.
  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Σταματήστε να τα "φορτώνετε" όλα στην ατομική ευθύνη.

Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν οι συνάδελφοί μας κι όλοι οι εργαζόμενοι».

  • Την πραγματοποίηση μοριακών τεστ Covid-19 στους εργαζόμενους των περιφερειακών ενοτήτων Σάμου και Ικαρίας καθώς επίσης και μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζομένους απαιτεί και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ (Ολόκληρη η ανακοίνωση)
  • Την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων στη ΠΕ Σάμου καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου