Τετάρτη 16/01/2019 - 13:22
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τοποθέτηση για την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2017 (VIDEO)

Στη συζήτηση με θέμα την «ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2017» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Παρά τις θριαμβολογίες της έκθεσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωενωσιακή οικονομία, π.χ. για τη δήθεν μείωση της ανεργίας που σημαίνει γενίκευση της μερικής απασχόλησης, δεν μπορείτε να κρύψετε τους φόβους σας. Για την αναιμική ανάκαμψη, την επιβράδυνση, την ανισομετρία, τους προστατευτισμούς, τους εμπορικούς πολέμους που γίνονται θερμοί με χιλιάδες θύματα, το Brexit, την πολιτική αναταραχή. Πάνω από όλα το φόβο σας για νέα, χειρότερη κρίση. Αυτή είναι Ευρωπαϊκή Ένωση και ο καπιταλισμός.

Κάνετε συστάσεις με απειλές: Τη συνέχιση αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και το φορο-κυνηγητό στο λαό για ματωμένα πλεονάσματα, μισθούς κατά την προαίρεση και τα κέρδη των καπιταλιστών, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιβίωση με επιδόματα - ψίχουλα.

Και στις τράπεζες που ελέγχει η ΕΚΤ, με απολύσεις 15.000 χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων την επόμενη διετία στην Ελλάδα. Χιλιάδες πλειστηριασμούς - θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων ανθρώπων ή ρυθμίσεις με το πιστόλι στον κρόταφο για κεφαλαιακή ενίσχυση τραπεζών και κερδοσκοπικών funds. Δηλαδή, μνημόνια γενικευμένα και διαρκείας.

Το ψευτοδίλημμα ''συντήρηση ή πρόοδος'' πάει να κρύψει τη μία, ενιαία στρατηγική σύμπλευσης ακροδεξιάς, συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών, νεο-αριστερών τύπου Τσίπρα τον οποίο συγχαίρουν Μέρκελ και Τραμπ.

Η πραγματική, μόνη διαφορά βρίσκεται στην οργανωμένη λαϊκή πάλη, στην ενίσχυση παντού των κομμουνιστών που αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας».