Κυριακή 03/02/2019 - 20:18

Παρουσία των Αμερικανών και στη Μαγνησία

Από την κοινή άσκηση «Μ. Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Δεκέμβρη '18 - Γενάρη '19 στο Βόλο (πηγή: ΓΕΕΘΑ)
Από την κοινή άσκηση «Μ. Αλέξανδρος» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Δεκέμβρη '18 - Γενάρη '19 στο Βόλο (πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Στην περιοχή του Λιτόχωρου είναι σε εξέλιξη ελληνοαμερικανική άσκηση. Σε αυτή συμμετέχουν ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και αμερικανικά ελικόπτερα, που έχουν μετασταθμεύσει από τη Γερμανία στη χώρα μας, από τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ιστοσελίδας «hellasjournal.com», οι Αμερικανοί έκαναν πρόταση στην κυβέρνηση για τη διεύρυνση της συνεργασίας στο επίπεδο της Αεροπορίας Στρατού των δύο χωρών. Θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των πτήσεων που τους παρέχονται, πάνω από το ιδιαίτερο ανάγλυφο της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Η πρόταση των Αμερικανών είναι να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού και της παραμονής των ελικοπτέρων, πληρωμάτων και μηχανικών εδάφους στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας για ένα οκτάμηνο, από πέντε μήνες που είναι φέτος.

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, το λέει καθαρά: «Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας... Η Ελλάδα είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδας... Ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πλήρως το ρόλο που έχει αναλάβει στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εμπλέκει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ακόμη περισσότερο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα δεν είπαν κουβέντα για την προώθηση και παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή.

Ο λαός μας χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του. Να ενισχύσει το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους στον αγώνα ενάντια στην παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.