Πέμπτη 21/02/2019 - 10:36
ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιοδεία κλιμακίου της ΤΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Φλεβάρη επίσκεψη - περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Αρχικά η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων με την οποία συζήτησαν μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Το σωματείο αναγνώρισε την πολύμορφη στήριξη που δίνει το ΚΚΕ σε μια σειρά από διεκδικήσεις του κλάδου. Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών στο οξύ πρόβλημα της καθαριότητας του κτιρίου, μιας και το κτίριο καθαρίζεται 3 φορές την εβδομάδα από υπαλλήλους καθαριότητας στην Περιφέρεια. Αναφέρθηκαν επίσης στις σοβαρές υλικοτεχνικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν όπως τα πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα, καθώς και στις μισθολογικές τους διεκδικήσεις και σε θέματα επικινδυνότητας, υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους. Αναλυτική συζήτηση έγινε για τη μεταφορά αστυνομικών για μεγάλο διάστημα στην Κέρκυρα, για την αστυνόμευση λαϊκών κινητοποιήσεων γύρω από τα σκουπίδια.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, επισημάνθηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας. Σημείωσαν ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους και τους ενημέρωσαν για τις δύο Επερωτήσεις που έκανε πρόσφατα το ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο για τις μισθολογικές διεκδικήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων. Επανέλαβε επίσης τη θέση του Κόμματος πως ο ρόλος της Αστυνομίας θα πρέπει να περιορίζεται στην πρόληψη και να μην είναι κατασταλτικός όσον αφορά τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα, γενικότερα και τοπικά και διατυπώθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος.

Τέλος, η αντιπροσωπεία περιόδευσε στο Τμήμα, μοιράζοντας υλικό του ΚΚΕ με κεντρικό τίτλο: «Ισχυρό ΚΚΕ παντού. Γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά».