Κυριακή 15/09/2019 - 21:41
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Ανταποκρίσεις, Γνώμες και Σχόλια

Η κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το στρατιωτικό ημερολόγιο με τα ρητά των ναζιστών!

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιμένει να συμπεριλαμβάνει σε εκδόσεις του κείμενα, ομιλίες ή «ρητά» των ναζιστών ηγετών, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει επανειλημμένα από φαντάρους.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΣ, για λογαριασμό της ΕΛΔΥΚ, εκδίδει ατζέντα - ημερολόγιο για το 2019, στην οποία συμπεριλαμβάνονται «ρητά» και αποσπάσματα από ομιλίες του Ρόμελ, του Γκέμπελς, ακόμη και του ίδιου του Χίτλερ. Πριν από περίπου έναν χρόνο, τον Δεκέμβρη του 2018, στη Λέσβο, «βρώμιζαν» τους τοίχους του στρατοπέδου τα λόγια του στρατάρχη Μάνσταϊν, τα οποία βρίσκονται και σε έκδοση του ΓΕΣ.

Πρόκειται για προσπάθεια που στόχο έχει να «ξεπλύνει» τα ναζιστικά - δολοφονικά χαρακτηριστικά των ηγετών του ναζισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να δηλητηριάσει τη συνείδηση της στρατευμένης νεολαίας.

Αποτελεί πραγματική ατίμωση και ύβρη προς τις οικογένειες των χιλιάδων νεκρών, φυλακισμένων, βασανισμένων αγωνιστών από τους χιτλερικούς φασίστες. Ο λαός μας βίωσε με τον πιο άσχημο τρόπο τις θηριωδίες των ναζί στην Καισαριανή, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στα μπλόκα και γκέτο, στα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τα αμέτρητα θύματα και βασανισμένα κορμιά. Οι ναζί εγκληματίες είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού μας. Εχουν μπει στα σκουπίδια της Ιστορίας, για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού και των άλλων λαών κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ο λαός μας έδωσε ηρωικές μάχες ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, με χιλιάδες νεκρούς στην ΕΑΜική Αντίσταση.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να αποσύρει το συγκεκριμένο ημερολόγιο καθώς και όλα τα έντυπα που περιλαμβάνουν κείμενα των ναζιστών - δολοφόνων. Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, που έχουν στόχο τον εξαγνισμό των ναζιστών και των σύγχρονων εκφραστών τους, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες.

Για το περιστατικό αυτό Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή την περασμένη βδομάδα.

Προβατώνας Εβρου

Από πληροφορίες που πήραμε μετά από συζήτηση με φαντάρους της Γ' ΕΣΣΟ/2019, μας είπαν: «Από την πρώτη μέρα οι συνθήκες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι δύσκολες. Στη μονάδα μας ακόμα και κοριούς έχουν τα κρεβάτια! Επίσης το νερό της μονάδας δεν ήταν πόσιμο. Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι ακόμη και αυτά τα απλά προβλήματα, που δυσκολεύουν τη ζωή μας, δεν μπορούν να λύσουν οι διοικήσεις. Αρκετοί φαντάροι μετά τις εκλογές συνειδητοποιούν ότι είναι ακόμα πιο αναγκαία η συμπόρευση με την ΚΝΕ, που παλεύει κάθε μέρα για τα προβλήματα της νεολαίας. Καλλιεργεί ιδανικά και αξίες και πρωτοστατεί για τα δικαιώματά μας, που δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων, προβάλλει και διεκδικεί τα δικαιώματα των φαντάρων».

***

«Οι φαντάροι στο στρατόπεδο "Ζήση" της Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζουμε όπως όλοι οι συνάδελφοί μας σημαντικά προβλήματα που αφορούν το οικονομικό κόστος που επιφέρει η θητεία μας. Η απουσία πόσιμου νερού, που μας οδηγεί στο να αγοράζουμε μπουκάλια, οι μετακινήσεις από και προς τα σπίτια μας, η έλλειψη πλυντηρίων είναι προβλήματα που ζητούν επίλυση. Οι ελλείψεις που βιώνουμε και το φιλοδώρημα - κοροϊδία των 8,20 ευρώ που παίρνουμε, για να τις καλύψουμε, συνεχίζονται και με τη νέα κυβέρνηση. Οπως και οι προηγούμενοι, δεν δίνουν λύση στα προβλήματά μας, ακόμη και στο πόσιμο νερό. Αυτό δείχνει την αδιαφορία από την κυβέρνηση για το πώς ζούνε οι φαντάροι».

Φαντάροι από την Αλεξανδρούπολη

  • Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το ένθετο «Για τους Ενστολους», του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 14 - 15 Σεπτέμβρη 2019.