Τρίτη 24/12/2019 - 16:14

Κραυγές γερακιών εξοπλιστικών προγραμμάτων

Πηγή: Eurokinissi

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ για την αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών. Ετσι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών «F-16», βουλευτής της ΝΔ - απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, πρότεινε ο προϋπολογισμός για τα εξοπλιστικά προγράμματα να αυξηθεί για την επόμενη πενταετία κατά 0,5% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Οι προτάσεις αυτές δεν διαφέρουν σε τίποτε από αυτά που προτείνουν οι ιμπεριαλιστές, σχετικά με τις πολεμικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση των χωρών του ΝΑΤΟ, για δαπάνες εξοπλιστικών προγραμμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ, με ποσοστό 2,24% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τραμπ τραπέζωσε τους 8 ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στους πολεμικούς εξοπλισμούς, ανάμεσα σε αυτούς και ο κ. Μητσοτάκης.

Λαός και νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ. Στον αγώνα με το ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Για τους Ένστολους», του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21-22 Δεκέμβρη 2019.