Κυριακή 19/01/2020 - 17:50

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τραμπ ...και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Μια - δυο μέρες πριν την επίσκεψη, «στα καλά καθούμενα ...τσουπ» το «μη επανδρωμένο αεροσκάφος» (Unmanned Aerial Vehicle - UAV) έριξε τον πύραυλο και σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό με τη συνοδεία του, ενώ βρίσκονταν σε μια τρίτη χώρα, το Ιράκ! Ο χειριστής του UAV από τη βάση στο Ραμστάιν πήρε έγκριση από την Ουάσιγκτον και πυροδότησε! Τα αντίποινα του Ιράν ήρθαν περίπου την ώρα της συνάντησης, με πλήγματα «συμμαχικών» βάσεων, πάλι στο Ιράκ!

Πάνε οι άνθρωποι, πάει η κυριαρχία του Ιράκ, πάει, εδώ και χρόνια, η ειρήνη!

Αυτή είναι η προστασία των ΗΠΑ στο Ιράκ, μετά τόσα χρόνια, αφού οι «σύμμαχοι» πήγαν εκεί, για να σώσουν τη χώρα και την μακέλεψαν! Ετσι σώζουν οι ιμπεριαλιστές!

Συνάδελφε αξιωματικέ, υπαξιωματικέ κι εσύ φαντάρε! Στη θέση της βάσης στο Ιράκ μπορεί αύριο να είναι το στρατόπεδο της δικής σου μονάδας, που θα δεχτεί αντίποινα ή ακόμα και το σπίτι σου, που θα έχεις την ατυχία να βρίσκεται κοντά! Μπορεί να είναι το δικό σου στρατόπεδο, αεροδρόμιο ή άλλη στρατιωτική εγκατάσταση, γιατί η κυβέρνηση του επισκέπτη έχει συμφωνήσει να «φιλοξενεί» αμερικανικά στρατεύματα, εκτός από τη βάση της Σούδας, της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και σε άλλες εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «όπως θα συμφωνούνται αμοιβαία»...! Στόχοι μπορεί να είναι και λιμάνια που φιλοξενούν αμερικανικά πολεμικά και που προηγουμένως τα έχουν υποδεχτεί με νταούλια και βιολιά οι αρχές και οι οικονομικοί παράγοντες της περιοχής ή του νησιού!

Συνάδελφε αξιωματικέ, υπαξιωματικέ κι εσύ φαντάρε! Το «μη επανδρωμένο αεροσκάφος» δεν είπαν από πού έφυγε και από πού φόρτωσε τον οπλισμό, για να επιτεθεί πετώντας μέχρι το Ιράκ. Μπορεί να ήταν και η Λάρισα ή και η Σούδα! Μπορεί και να ήσουν εσύ που βοήθησες, κατά κάποιο τρόπο, να φορτωθεί το UAV με τα φονικά όπλα. Μπορεί πάλι να ήταν άλλοι συνάδελφοί σου, όπως εκείνοι στη Σούδα, τότε με τους πυραύλους «Τόμαχοκ», που φορτώθηκαν στο πλοίο «USS PORTER» και που στη συνέχεια αυτό τους έριξε στη Συρία! `Η ακόμα στόχος μπορεί να είναι μεθαύριο το δικό σου πολεμικό πλοίο, που π.χ. θα παρέχει προστασία στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση του επισκέπτη! Το ίδιο και το αεροδρόμιο όπου υπηρετείς και μάλιστα είχες χαρεί, γιατί σ' αυτό γίνονταν έργα «με δαπάνες του ΝΑΤΟ», γιατί θεωρούσες ότι έτσι εξυπηρετούνταν η άμυνα και η οικονομία της χώρας.

Συνάδελφε αξιωματικέ, υπαξιωματικέ κι εσύ φαντάρε! Σκέψου! Σήμερα ή αύριο μπορεί να είσαι εσύ ή η οικογένειά σου στόχος αντιποίνων! Μεθαύριο πάλι, όμως, μπορεί να κληθείς να δώσεις τη ζωή σου σε έναν πόλεμο μακριά από την πατρίδα σου, για δουλειές και συμφέροντα ξένα και όχι για την άμυνά της. Η κυβέρνηση του Ελληνα επισκέπτη στον μακελάρη έχει σκοπό να σε στείλει και σε έναν τέτοιο πόλεμο: Ιμπεριαλιστικό! Δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις σού πιπιλάνε το μυαλό ότι δίνουν «γην και ύδωρ» σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τάχα μου για να εξασφαλίσουν λέει - οι ψεύτες - την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας! Μόνο τώρα τελευταία, που άρχισε να πλησιάζει ο πόλεμος, σου λένε ξέρεις «αν χρειαστεί ...θα πολεμήσεις μόνος σου»!

Να λοιπόν, συνάδελφε αξιωματικέ, υπαξιωματικέ κι εσύ φαντάρε, τι νομίζουμε πρέπει να σε απασχολεί, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στον ψυχρό Πρόεδρο της χώρας τρομοκράτη! Εμείς σου λέμε: Η χώρα έχει μετατραπεί σε βατήρα επιδρομών και σε στόχο αντιποίνων. Δεν πρέπει να δεχτείς να πολεμήσεις έξω από τα σύνορα της πατρίδας σου, που σε χρειάζεται! Οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν ασπίδα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας! Να κλείσουν οι βάσεις, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ

Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

Αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Για τους Ένστολους», του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 18-19 Γενάρη 2020.