Τρίτη 14/07/2020 - 15:44

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στις 14 Ιούλη, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γιώργος Παναγής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Από την Ένωση Στρατιωτικών συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ταγματάρχης (ΠΒ) Κώστας Παππάς και ο γεν. γραμματέας της Ένωσης Αρχιλοχίας (ΠΒ) Στέλιος Κουρής.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την απλήρωτη υπηρεσία των υπερωριών και των αργιών, τα νυχτερινά, τις μεταθέσεις. Επίσης, τόνισαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μεταφορά του προσωπικού από και προς τις υπηρεσίες με υπηρεσιακά μέσα, καθώς και το πρόβλημα της μη διαθεσιμότητας χώρου γραφείων της Ένωσης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τονίστηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κόμματος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προβολή και τη διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων των στρατιωτικών. Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ αποδεικνύεται επίσης και με τις περισσότερες από 100 Ερωτήσεις, που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του 2020, για μια σειρά από προβλήματα που αναδεικνύουν οι Ενώσεις Στρατιωτικών που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).