Τρίτη 03/03/2020 - 14:54
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Εξόρμηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΦΩΤΟ)

Εξόρμηση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 3 Μάρτη, οι γυναίκες των Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας, Περάματος και Κορυδαλλού, μέλη της ΟΓΕ.

Ενημέρωσαν τις νέες φοιτήτριες -αλλά και τους νέους φοιτητές- τις εργαζόμενες στον κλάδο της εκπαίδευσης, της καθαριότητας και του επισιτισμού στον χώρο του Πανεπιστημίου, για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη, της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας.

Τις κάλεσαν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, για να δυναμώσουν τη φωνή τους ενάντια στις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, συνθλίβουν τις ζωές των εργαζομένων.

Τις κάλεσαν να μην συμβιβαστούν με τα ωράρια λάστιχο και να σκεφτούν, να μελετήσουν, να μάθουν ποια είναι η αιτία που σήμερα, παρ’ όλες τις δυνατότητες, είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Συζήτησαν μαζί τους και συμφώνησαν ότι ατομική λύση δεν υπάρχει, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του «επιχειρηματικού ανταγωνιστικού πανεπιστημίου» και τη θύελλα των αντεργατικών μέτρων.

Τις κάλεσαν να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, να παλέψουν «για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή κόντρα σε αυτούς που μας τα στερούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους». Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματα τους στην εργασία, την μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο. Να μην επιτρέψουν σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και κυβερνήσεις να παίζουν με τις ζωές και το μέλλον των παιδιών τους, με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.