Δευτέρα 20/06/2016 - 17:55
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) (ΦΩΤΟ)

Φωτό από την εκδήλωση
Φωτό από την εκδήλωση

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) πραγματοποίησαν την Κυριακή 19 Ιούνη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και η Λέσχη Φίλων Διαμαντή.

Μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη και τιμή του Καπετάν Διαμαντή στην Κάτω Αγόριανη Φωκίδας (Λιλαία), ιδιαίτερη πατρίδα του Διαμαντή, Διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμώντας τα 67 χρόνια από το θάνατο του.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ ο Νίκος Κοτρόγιαννος καθώς και ο Σοφοκλής Τόγιας, εκ μέρους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Φίλων του Διαμαντή.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ανάγνωση από τον Φοίβο Ιακωβίδη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, της ανακοίνωσης του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού για τον θάνατο του Καπετάν Διαμαντή.

Την εκδήλωση άνοιξε με τα τραγούδια της η χορωδία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βύρωνα, του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Βύρωνα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία ως το μνημείο του Διαμαντή όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.