Τρίτη 26/06/2018 - 10:18
ΦΩΚΙΔΑ

Τίμησαν τον καπετάν Διαμαντή (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιούνη στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) Φωκίδας η εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή Γιάννη Κομνά Αλεξάνδρου, τον ξακουστό καπετάν Διαμαντή, καπετάνιο του ΕΛΑΣ και Αντιστράτηγο, Διοικητή της 2ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Ρούμελη.

Η εκδήλωση την οποία οργάνωσαν η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Ένωση Φίλων Μνήμης Διαμαντή, πραγματοποιήθηκε στο πατρικό σπίτι του καπετάνιου που έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί ως μουσείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συναγωνιστές και συναγωνίστριες του Διαμαντή, πλήθος κόσμου της περιοχής, οι ΚΟ της Ανατολικής Στερεάς, απόγονοι μαχητών και μαχητριών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Βύρωνα, Μελισσίων - Πεντέλης, Πετρούπολης, Περιστερίου, Πολίχνης Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αλέκου Γώγου, προέδρου της Ένωσης Φίλων Μνήμης Διαμαντή, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του θρυλικού καπετάνιου. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Μπάτσικας, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στεφάνια στη μνήμη του Διαμαντή κατέθεσαν οι συναγωνίστριες του καπετάνιου, μαχήτριες της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ Κατίνα Μανιτάρα και Σοφία Τρίψα.