Πέμπτη 17/05/2018 - 17:15

Επεισόδια με τέσσερις συλλήψεις για τα απορρίμματα στην Αιγείρα - Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγιαλείας

Νέα επεισόδια με συλλήψεις τεσσάρων κατοίκων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στον ΧΥΤΑ Αιγείρας για το δικαίωμά τους στην υγεία, ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Αιγιάλεια.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο γυναικών, της Αλέκας Ζαμπάτη και της Αμαλίας Θανέλα, καθώς και ενός ακόμη διαδηλωτή του Δημήτρη Δρουκόγια, ενώ χθες το βράδυ συνέλαβε τον Τριαντάφυλλο Οικονόμου, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Ανατολικής Αιγιαλείας. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, όπου τελικά νωρίς το απόγευμα αφέθησαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την Πέμπτη 24 Μάη.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους, πραγματοποίησε το πρωί αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Σωματείου Οικοδόμων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αιγιαλείας με επικεφαλής τον Χρήστο Λαϊνά. Τις συλλήψεις καταγγέλλει και η Ομάδα Γυναικών Αιγίου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγιαλείας καταγγέλλει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας που μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και προχωρούν σε καταστολή σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας τους, αλλά και του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως και το προηγούμενο διάστημα, οι κάτοικοι είχαν κινητοποιηθεί κατά των μεθοδεύσεων Περιφέρειας και δήμου, ενώ τη συμπαράστασή της εκφράζει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι η αιτία για την άθλια κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο σχεδιασμός από κεντρικό και τοπικό κράτος με βάση το ποσοστό κέρδους του κεφαλαίου (Διαβάστε εδώ περισσότερα).