Πέμπτη 28/06/2018 - 08:19

Πλημμύρισαν χωριά στο Στρυμονικό κόλπο - 28 άτομα διέσωσαν οι Πυροσβέστες

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Δύο χωριά, ο Σταυρός και τα Βρασνά στο Στρυμονικό κόλπο πλημμύρισαν από την βροχόπτωση και τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από τα Κερδύλια όρη.

Η πυροσβεστική μέσα σε δύο ώρες που διήρκησε η βροχή, δέχθηκε πάνω 200 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να διασώσει συνολικά 28 άτομα.

Ανάμεσα στους διασωθέντες, μάλιστα, ήταν μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Τα νερά πλημμύρισαν και κατέστρεψαν σπίτια, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία ενώ την κατάσταση επιδείνωσε και το σπάσιμο του τεχνητού φράγματος στην περιοχή.

 (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam) (Πηγή: Eurokinissi/Motionteam)