Πέμπτη 11/07/2019 - 19:41

Ξεπέρασαν τις 1.100 οι κλήσεις για βοήθεια σε Μακεδονία, Ροδόπη και Ήπειρο

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Τις 1.182 έφτασαν οι κλήσεις για παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε τις περιφέρειες Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ροδόπης και Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία -όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Β. Βαθρακογιάννης- των τηλεφωνημάτων προήλθε από τους Νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας, που έφτασαν τις 1.045, κυρίως για αντλήσεις υδάτων αλλά και κοπές δέντρων και αντικειμένων που είχαν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, είπε, είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα (λόγω των προειδοποιήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν τους 142 άνδρες με 54 οχήματα.

Μόνο στη Χαλκιδική, που βίωσε εντονότερα τα φαινόμενα, οι κλήσεις ανήλθαν στις 600 και συνέδραμαν 87 πυροσβέστες, καθώς και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αντίστοιχα, στους Νομούς Ροδόπης και Έβρου, οι κλήσεις έφτασαν τις 79 όπου και επιχείρησαν 55 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 35 κλήσεις στην Εορδαία και 23 στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης.

Διευκρίνισε επίσης πως από τις τρεις περιοχές της Χαλκιδικής (Σωζόπολη, Νέα Πλάγια και Ποτίδαια) ανασύρθηκαν έξι άτομα νεκρά από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και ένα άτομο από το Λιμενικό Σώμα, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο αλιέας που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα.

Καταλήγοντας είπε πως πλέον υπάρχει αποκλιμάκωση της κινητοποίησης.