Σάββατο 24/08/2019 - 22:39
ΣΑΜΟΣ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (ΦΩΤΟ)

Από τη Σάμο (Πηγή: «my-samos.blogspot.com» - Αλ. Μπράλος)
Από τη Σάμο (Πηγή: «my-samos.blogspot.com» - Αλ. Μπράλος)

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σάμο, στην περιοχή Μεσόκαμπος. Λόγω της νύχτας έχουν αναχωρήσει τα εναέρια μέσα και επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Η εξασθένιση των ανέμων βοηθάει το έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει αποσοβηθεί, σε μια περιοχή που είναι από τις πιο τουριστικές του νησιού.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα, το ένα προς το βουνό, που θεωρείται και το δυσκολότερο εξαιτίας του δάσους, και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας. Την πυρκαγιά «χωρίζει» στα δύο ο δρόμος που συνδέει το Βαθύ με το Πυθαγόρειο.

Τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία εκκενώθηκαν στην περιοχή. Από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας απομακρύνθηκαν κάτοικοι και τουρίστες με σκάφη και με λεωφορεία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ιδιωτικά σκάφη, ένα πλοίο του Λιμενικού και δύο πλοία της Frontex.

Στο πλευρό των κατοίκων οι δυνάμεις του ΚΚΕ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους της περιοχής κλιμάκιο της ΤΕ του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τζίχα.

Επανειλημμένα το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουν καταγγείλει την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα δασοπυρόσβεσης, σε ένα πευκόφυτο νησί όπως η Σάμος, το οποίο έχει θρηνήσει θύματα από τις πυρκαγιές.

Φέτος, μάλιστα, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που στάθμευαν στο νησί μεταφέρθηκαν αλλού, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία «απογυμνώθηκε» ακόμη περισσότερο μετά τη μεταφορά πυροσβεστών στο αεροδρόμιο που ανήκει στην ιδιωτική εταιρεία «Fraport».

Πηγή: «my-samos.blogspot.com» - Μ. ΓιοκαρίνηΠηγή: «my-samos.blogspot.com»Πηγή: «my-samos.blogspot.com» - Β. ΚαραγιαννόπουλοςΠηγή: «my-samos.blogspot.com»