Τρίτη 03/09/2019 - 15:56

Πάνω από 130 πρόσφυγες και μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα σε Χίο, Σάμο, Λευκάδα

Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται η ροή μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του Αιγαίου ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ και της απαράδεκτης συμφωνίας με την Τουρκία.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί τουλάχιστον 131 μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν, από το Λιμενικό Σώμα, σε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Χίου, της Σάμου και της Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν, από πλωτό του Λιμενικού, 47 μετανάστες, ενώ στην ίδια περιοχή, σε άλλο περιστατικό και μετά από τηλεφώνημα επιβαίνοντα σε λέμβο με πρόσφυγες, περισυνελέγησαν ακόμα 51 μετανάστες που οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Βαθέος.

To πρωί, στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΝΗΤΩΝ» της Χίου περισυνελέγησαν από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο 27 μετανάστες. Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι της Χίου εντοπίστηκε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 6 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού.

Εν τω μεταξύ, στον εντοπισμό άλλων 58 και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών τους, 25 και 28 ετών αντίστοιχα, προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, χθες, στελέχη των Λιμενικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας «ΔΑΦΝΟΥΔΙ» της Κεφαλλονιάς το σκάφος «SUN LEGENDE 41».