Σάββατο 14/09/2019 - 10:53

Καλύτερη εικόνα στις πυρκαγιές της Κεφαλλονιάς και του Μενιδίου σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Μενίδι
Από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Μενίδι

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- οι πυρκαγιές σε Κεφαλλονιά και Μενίδι που ξέσπασαν νωρίς το πρωί.

Στην Κεφαλλονιά, δεν υπάρχει συμπαγές μέτωπο της φωτιάς καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να ανακόψουν την πορεία της προς το βουνό. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μέσα στον οικισμό Λουρδάτα, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από τον οικισμό μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους περίπου 200 άτομα με λεωφορεία του δήμου ενώ επίσης πολλοί κάτοικοι εκκένωσαν το χωριό με τα αυτοκίνητά τους. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ενώ από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5.30 το πρωί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιοχή ενώ έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα.

Στο Μενίδι, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες σε οικοπεδικούς χώρους. Η φωτιά πέρασε στον αύλιο χώρο ενός ξυλουργικού εργοστασίου και καίει ξυλεία καθώς και στον αύλιο χώρο του υποσταθμού της ΔΕΗ που λειτουργεί στην περιοχή (δείτε φωτό).

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χώρο με ξερά χόρτα επεκτάθηκε γρήγορα σε ακτίνα 300 μέτρων λόγω των ακαθάριστων χώρων αλλά και των ισχυρών ανέμων ενώ στην περιοχή λειτουργούν πολλά εργοστάσια.

Λόγω της πυρκαγιάς, παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθας στο ύψος του Μενιδίου.