Παρασκευή 04/10/2019 - 17:09

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές από τις ισχυρές βροχές (ΦΩΤΟ)

Από την Κεφαλονιά
Από την Κεφαλονιά

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων σε συνδυασμό με τις βροχές και καταιγίδες προκάλεσε προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας,

Στην Κεφαλονιά τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά. Συνεργεία του Δήμου, με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα στο Νύφι, όπου ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ανθρώπου.

Χαλάζι στην Αττική

Στην Αττική σε αρκετές περιοχές έπεσε νωρίς το μεσημέρι χαλάζι.

Συγκεκριμένα χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια. Η χαλαζόπτωση ανά περιοχή ήταν σχετικά σύντομη, όμως με εξαιρετική σφοδρότητα.

Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στα Χανιά

Στα Χανιά προβλήματα προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή μετά τον Άγιο Φανούριο, όπου πέρυσι είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, έχουν πέσει στο οδόστρωμα κομμάτια από δέντρα και κλαδιά, ενώ στο τμήμα της εθνικής οδού λίγο πριν από την είσοδο προς Βρύσες, μεγάλο κομμάτι από ένα δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα που βρισκόταν σε κίνηση, προκαλώντας του υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τραυματισμός του οδηγού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που παρεμβαίνει για την απομάκρυνση και κοπή κλαδιών και δέντρων όπου υπάρχουν προβλήματα. Στον κόμβο Μουρνιών, δέντρο έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν, μέχρι την απομάκρυνσή του, κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Από την ένταση των ανέμων «υποχώρησε» η βάση στήριξης των προβολέων του πυλώνα φωτισμού στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο της πόλης.

Πτώση δέντρου στον Προαστιακό στον Πειραιά

Καθυστερήσεις αναμένονται στα δρομολόγια του Προαστιακού, εξαιτίας πτώσης δέντρου στο ύψος της Λεύκας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έπεσε δέντρο στο ύψος της Λεύκας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του διαχειριστή υποδομής, ΟΣΕ, και εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Από την Κέρκυρα (Πηγή: enimerosi.com)Από την Κομοτηνή (Πηγή: xronos.gr)Από τη Ροδόπη (Πηγή: sentra.com.gr)Από την ΉπειροΑπό την Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)Από την Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)Από την Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)