Δευτέρα 06/01/2020 - 09:28

Σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» - Διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές

Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, «Ηφαιστίων», με τις έντονες χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν πλήθος προβλημάτων.

Από το βράδυ της Κυριακής, πυκνό χιόνι πέφτει στα βόρεια και δυτικά της Αττικής, ενώ βροχοπτώσεις και χιονόνερο καταγράφεται στα κεντρικά και νότια του νομού.

Την ίδια ώρα, χιονοπτώσεις σημειώνονται και στη Βοιωτία, αλλά και στην Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται αντίστοιχα φαινόμενα να παρατηρηθούν και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, πλήττοντας κατά κύριο λόγο τη βορειοδυτική Αττική, την ανατολική Βοιωτία και την κεντρική Εύβοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιόνια πέφτουν ή θα πέσουν στο σύνολο των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα πεδινά και νησιωτικά τμήματα.

Κλειστοί δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Κορινθίας.

Στην Κρήτη, μια οικογένεια εγκλωβίστηκε, όταν κόλλησε το αυτοκίνητο στα νερά, στην περιοχή του Σταλού στα Χανιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους απεγκλωβίσει.

Χωρίς ρεύμα από τις 8 το πρωί έχουν μείνει τα νησιά της Ανδρου κα της Τήνου λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, στο Αλιβέρι το οποίο επίσης είναι χωρίς ρεύμα, παρότι εκεί λειτουργεί μονάδα της εταιρείας!

Στη Ζάκυνθο μεγάλο τμήμα του νησιού έμεινε τη νύχτα χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων που δεν είχαν θέρμανση με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Στη Λέσβο, χιονίζει από το πρωί στα δυτικά και νότια του νησιού, γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου. Η κίνηση έχει διακοπεί στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό - Πολιχνίτο προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος. Επίσης από τους ισχυρούς ανέμους στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική Λέσβο νωρίς το πρωί έπεσε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Έντονη χιονόπτωση εκδηλώνεται στα βόρεια της Χίου και σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις άνεμοι πνέουνστο Αιγαίο, η ένταση των οποίων φθάνει κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αγγίξουν ακόμη και τα 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Ηδη απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί για τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Υπενθυμίζεται πως η Τροχαία από χθες έχει απαγορεύσει την κίνηση των βαρέων οχημάτων στις εθνικές οδούς μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).