Παρασκευή 27/03/2020 - 18:06

«Έφυγε» ο σ. Άγγελος Ρεμπής - Το Σάββατο η κηδεία

Η Κομματική Οργάνωση Κρητικών Γαλατσίου του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον σ. Άγγελο Ρεμπή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 26 Μάρτη 2020, στις 11 π.μ..

Ο σ. Άγγελος γεννήθηκε το 1928 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Σπούδασε νομική και το 1966 διορίστηκε δικαστής (πάρεδρος) στο Πρωτοδικείο του Πειραιά κατόπιν διαγωνισμού. Υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Κέρκυρας και Πειραιά. Προήχθη στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών στα Πρωτοδικεία Καρδίτσας και Αθήνας και τελικά στο βαθμό του εφέτη το 1983. Υπηρέτησε ως εφέτης στα Εφετεία Πατρών και Αθηνών, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο σ. Άγγελος είχε πολύχρονη προσφορά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας για ειρήνη, δημοκρατία, πρόοδο. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο πλαίσιο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και στο κίνημα Ειρήνης (ιδιαίτερα στην περίοδο των αγώνων ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία). Με σημαντική προσφορά και πλούσια αρθρογραφία, πρωτοστάτησε ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στον τρομονόμο, το Ευρωσύνταγμα, τα σχέδια που από τις αρχές του 2000 εξυφαίνονταν για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ανέπτυξε ιδιαίτερη δράση ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης και το υπερσύγχρονο σύστημα «ΖΕΠΕΛΙΝ» που είχε τοποθετηθεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για τη μαζική παρακολούθηση, ενώ υπήρξε μάρτυρας στη σχετική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην αίτηση για την απομάκρυνση του συστήματος αυτού.

Διετέλεσε συνεργάτης του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες τη δεκαετία του 2000, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές του 2000.

Ο σ. Άγγελος τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, με συνέπεια και σεμνότητα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, την σ. Φωφώ, στις κόρες του Νίκη και Νάντια, στα εγγόνια του και όλη του την οικογένειά και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 28 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.