Τρίτη 02/06/2020 - 09:42

«Βούλιαξε» η Λέρος από τη νεροποντή - Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΦΩΤΟ)

Σοβαρές ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκαν χτες στη Λέρο, την οποία από το πρωί έπλητταν ισχυροί άνεμοι και δυνατή νεροποντή. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Την κήρυξη της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησαν ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλιας, καθώς και ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ανάγκη να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή νεροποντή

«Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας αναδεικνύεται κάθε φορά με οδυνηρό τρόπο, θέτοντας στο επίκεντρο την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη δημιουργία κατάλληλων έργων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας του λαού και των δημόσιων υποδομών», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και τονίζει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει αναδείξει αυτά τα ζητήματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαιτώντας να εκπονηθεί ένας σχεδιασμός των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και να δεσμευτούν οι ανάλογοι πόροι. Μετά τη συμβολή στην αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας, πρέπει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μπουν σε προτεραιότητα η αντιπλημμυρική, η αντιπυρική και η αντισεισμική προστασία.

Άμεσα να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των καταστημάτων που πλημμύρισαν και να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο».