Παρασκευή 24/07/2020 - 17:52
ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κορινθία - Πολλές διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις σε Χιλιομόδι και Άγιο Ιωάννη

Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς σε περιοχές της Κορινθίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες περιμετρικά και στα ήδη καμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή των Κεχριών, ενώ λόγω των ανέμων, που και σήμερα πνέουν στην περιοχή, υπάρχουν αναζωπυρώσεις κυρίως στο Χιλιομόδι και τον Άγιο Ιωάννη.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή από αέρος είναι 5 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα και επίγεια 485 πυροσβέστες με 82 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου από τους ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε περιοχές του Δήμου Κορινθίων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα αφορά τις κοινότητες:

  • Ξυλοκερίζης
  • Σοφικού
  • Αθικίων
  • Γαλατακίου και
  • Αγίου Ιωάννη

Η απόφαση ισχύει για έξι (6) μήνες.

Εξάλλου, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), προβλέπεται για το Σάββατο 25 Ιούλη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η προειδοποίηση αφορά την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας).