Τετάρτη 01/05/2019 - 22:05
ΚΥΠΡΟΣ

Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λευκωσία από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Στη Νεκρή Ζώνη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η δικοινοτική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Λευκωσίας.

Η Τομεακή Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ έχοντας απευθύνει κάλεσμα σε Έλληνες μετανάστες και Κύπριους εργαζόμενους, συμμετείχε στις πρωινές κινητοποιήσεις σε πόλεις της Κύπρου και στην κεντρική Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση στη Λευκωσία. Το μπλοκ της ΤΟ Κυπρου του ΚΚΕ έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους στο χώρο συγκέντρωσης των ελληνοκυπριακών συντεχνιών στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Κύπρο πορεύτηκαν μαζικά και μαχητικά πίσω από το πανό της ΤΟ Κύπρου του ΚΚΕ με σύνθημα «Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα, τη διεθνιστική αλληλεγγύη», το οποίο ήταν γραμμένο και στα τουρκικά.

Ταυτόχρονα μοιράστηκε ανακοίνωση σε ελληνικά και τουρκικά με αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, τη θέση του ΚΚΕ για το Κυπριακό πρόβλημα, την κατάσταση που προσπαθούν να διαμορφώσουν στην Ελλάδα οι εργοδότες με τη συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΣΕ αλλά και την πρόταση του Κόμματος προς τους εργαζόμενους για να ανατρέψουν και να ξεμπερδέψουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους.