Πέμπτη 10/05/2018 - 15:40
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις στις Μοίρες Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις Μοίρες, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απρίλη στην πλατεία Ομονοίας, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και νέων εργαζόμενων της πόλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα για την Άχεντ Ταμίμι, που περιλάμβανε τραγούδια κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, από τη μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών Μαργαρίτα Χαραλαμπάκη.

Ακολούθησε η κεντρική συζήτηση, με συντονίστρια τη Σάρρα Μαυρίδου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, με θέμα: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους!». Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν ερωτηματολόγια που διακινούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία του Ηρακλείου, ενώ ο λόγος δόθηκε στους μαθητές, οι οποίοι είπαν τη γνώμη τους για μια σειρά ζητήματα.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε ο ρόλος του ΝΑΤΟ για τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές συγκρούσεις, όπως με τη βάση της Σούδας στο νησί, που αποτελεί ορμητήριο θανάτου ενάντια στους λαούς της περιοχής και ταυτόχρονα καθιστά την περιοχή μας στόχο. Επίσης, συζητήθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, όμως, οι μαθητές συζήτησαν για το πώς μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας μέσα στα σχολεία, με στόχο τις ανάγκες τους.

Τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν περισσότεροι αυτοί που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, να δυναμώσει η ΚΝΕ που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, με το λαό, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με κρητικό γλέντι με τους Νίκο Σεβαστάκη, Στέλιο Καμπουράκη και Θωμά Κυπράκη, με τους μαθητές να σέρνουν πρώτοι το χορό.