Τετάρτη 12/09/2018 - 09:35
«ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ»

Στους ρυθμούς του Φεστιβάλ κινήθηκε ο Άγιος Νικόλαος

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του «Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ όμορφο χώρο στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου. Στον χώρο ξεχώριζε η κεντρική έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, με πλούσιο αρχειακό υλικό από την 100χρονη ηρωική δράση του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβολή βίντεο για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ που ενθουσίασε και συγκίνησε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του ΚΚΕ «με την σιγουριά πως αποτελούν χρόνια έμπνευσης, συμπερασμάτων, για να γράψουμε νέες χρυσές σελίδες στην Ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια».

Η βραδιά έκλεισε με μία πολύ δυνατή συναυλία ο Μάνος Παπαδάκης με το συγκρότημά του, κάνοντας όλο το κέντρου του Αγίου Νικολάου να χορεύει στο ρυθμό του Φεστιβάλ, με χειροκροτήματα να έρχονται ακόμα και από μαγαζιά 10άδες μέτρα μακριά.

Τέλος, έχει σημασία να γίνει μία ιδιαίτερη αναφορά σε ένα τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Παπαδάκης και που ακούστηκε στο Φεστιβάλ με τίτλο: «Η κότα με τα χρυσά αυγά». Μέσα από το τραγούδι ο καλλιτέχνης με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε μήνυμα απέναντι στον φασισμό καθώς και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά.