Σάββατο 22/09/2018 - 19:25
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ

Όλοι σήμερα στις εκδηλώσεις - Στις 8.30 μ.μ. η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Aπό τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ
Aπό τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ

Όλοι σήμερα στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Οι πύλες έχουν ανοίξει και ήδη υποδέχονται τους χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν συρρεύσει από νωρίς από κάθε γωνιά της Αττικής, αλλά και από την επαρχία, για να συμμετάσχουν στην κορύφωση του Φεστιβάλ προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ. Στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Νωρίτερα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Η «κόκκινη πολιτεία» από νωρίς το απόγευμα έχει αρχίσει να γεμίζει... Γιατί από τη σημερινή γιορτή δεν πρέπει να λείπει κανείς! Ειδικά τώρα, ειδικά φέτος, που γιορτάζουμε και διδασκόμαστε από την ηρωική 100χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια που έχει διανύσει η ΚΝΕ στο πλάι του και κοιτάμε μπροστά, στο παρόν και στο μέλλον, δίνοντας υπόσχεση: «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Γράψαμε Ιστορία! Συνεχίζουμε!».

Στις σημερινές εκδηλώσεις κορύφωσης του Φεστιβάλ θα πάρει μέρος η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι με την οικογένειά της.

Εξάλλου σήμερα, μετά την ομιλία θα πραγματοποιηθεί μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο δικό μας ποιητή, τον Γιάννη Ρίτσο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου. Συμμετέχουν: Γ. Νταλάρας, Ρ. Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Γιάννης Κότσιρας. Η Γλυκερία θα παρουσιάσει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων οι Σκηνές και τα Στέκια είναι ασφυκτικά γεμάτα από τη νεολαία και το λαό που με ενδιαφέρον περιηγείται στους χώρους και στις εκθέσεις, παρακολουθεί τις συζητήσεις, διασκεδάζει στις συναυλίες. Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων η νεανική κοσμοπλημμύρα δεν άφησε περίπτερα και χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που να μην τα επισκεφτεί και να ενημερωθεί για τα ενδιαφέροντα θέματα που παρουσίαζαν.

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή λαού και νεολαίας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και τη δεύτερη μέρα.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30: Χαιρετισμός από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

20.45: Ομιλία από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

21.30: Αφιέρωμα στον ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης

23.15: Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη

  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30: Λαϊκό γλέντι με τη Γλυκερία

23.15: Γιώργος Μάγκας

23.45: Ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο

  • ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

18.45: Βράβευση νικητριών ομάδων του 5ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»

21.45: Συναυλία με τη Βιολέτα Ίκαρη

22.30: Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης παρουσιάζει τον Τσολιά εν δε Τσόλια Μπαντ

23.30: Συναυλία με τους Imam Baildi

  • ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30: Συναυλία με τους Bunta Planedo

22.30: Συναυλία με τους Opera Chaotique

  • ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

18.45: Μουσική παράσταση του Τμήματος Φωνητικής του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Θα παρουσιάσουν τραγούδια του Ι. Καμπανέλλη και του Φ. Γκ. Λόρκα

  • ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.00: Εργαστήρι φθινοπωρινών κατασκευών, με υλικά από τη φύση. Θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι «Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη»

19.30: «Γεια χαρά» του Γιώργου Μαρίνου, θεατρική παράσταση από παιδική θεατρική ομάδα

21.30: «Το παντζαράκι», παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από το Θέατρο Κούκλας της Ι. Μπόικο «White Puppet Theatre»

Η πρόσβαση στο Πάρκο Τρίτση με αυτοκίνητο και συγκοινωνίες:

  • Με λεωφορείο:

- Α10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, Β10 Στ. Λαρίσης - Αχαρναί, 735 Σταθμός Κάτω Πατήσια - Ζεφύρι - Αχαρναί, στη στάση «1η Πολυκατοικιών».

- Β12 Μάρνη - Άνω Λιόσια, 711 Ζωφριά - Αττική, στη στάση «6η Χασιάς».

- 420 Πειραιάς - Άγιοι Ανάργυροι, 892 Αγία Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Άγιοι Ανάργυροι, στη στάση «Τέρμα».

  • Οδικώς:

- Από την Αττική Οδό, στον κόμβο 7 που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον κόμβο 6 που οδηγεί στη Λεωφόρο Χασιάς (Φυλής).

- Από την Εθνική Οδό, στην έξοδο στον κόμβο για Αγίους Αναργύρους - Ίλιον («Τρεις Γέφυρες»).

  • Με τον Προαστιακό:

- Στη στάση «Πύργος Βασιλίσσης»