Τετάρτη 30/01/2019 - 16:37
ΞΑΝΘΗ

Καταδίκη της αναγραφής φασιστικών συνθημάτων στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης

Τη Δευτέρα 28 Γενάρη, νύχτα -όπως κάνουν πάντα- μια χούφτα θρασύδειλοι φασίστες βγήκαν από τα λαγούμια τους για να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο σε σχολικό συγκρότημα της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα, με φασιστικά συνθήματα που έχουν την υπογραφή της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, λέρωσαν τους τοίχους του 3ου Λυκείου Ξάνθης, με ταυτόχρονη στοχοποίηση καθηγητών του σχολείου.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι φασίστες στοχοποιούν το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, καθώς οι μαθητές του, μαζί με αρκετούς καθηγητές και καθηγήτριες, από την πρώτη στιγμή όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε αλυτρωτικά συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», όσο και απέναντι σε ρατσιστικά συνθήματα με τα οποία και στην πόλη της Ξάνθης οι φασίστες προσπαθούν να συμπαρασύρουν μαθητές προτρέποντάς τους σε καταλήψεις με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Αντίθετα από τις προθέσεις των φασιστών, οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου ύστερα από μία μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν να κρεμάσουν έξω από το σχολείο τους πανό που έγραφε «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, έξω οι φασίστες από τα σχολεία». Εξέφρασαν έτσι την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το δικό τους «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν έχει καμία σχέση με τις φασιστικές κραυγές και έδωσαν και με αυτόν τον τρόπο απάντηση απομονώνοντας στην πράξη τους ναζιστές.

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» Ξάνθης

Κάλεσμα στα εκπαιδευτικά σωματεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς να καταδικάσουν την αναγραφή των εμετικών συνθημάτων της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ξάνθης, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ και το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς άμεσα να καταδικάσουν την αναγραφή των εμετικών συνθημάτων της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης.

Είναι προφανές πως οι νεοναζί ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός πως σε αυτό το σχολείο φάγανε πόρτα από τους μαθητές στην προσπάθειά τους το προηγούμενο διάστημα να χύσουν το εθνικιστικό, ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η μαζική γενική συνέλευση που είχε αποτρέψει την απόπειρα κατάληψης με εθνικιστικά συνθήματα, η ανάρτηση πανό με το σύνθημα "Έξω οι φασίστες από τα σχολεία - Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών", η αποφασιστική στάση πολλών καθηγητών και καθηγητριών του σχολείου που αντιτάχθηκαν στην προσπάθειά τους φαίνεται πως έχει γίνει καρφί στα μάτια τους.

Η απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι υπόθεση κάθε εκπαιδευτικού, γονιού, μαθητή, του εκπαιδευτικού, γονεϊκού, μαθητικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία! Είναι χρέος των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Κανείς να μην ανεχτεί στάσεις και θέσεις που αφήνουν χώρο στο φούντωμα αντιδραστικών αντιλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε στους μαθητές μας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την αληθινή ιστορία που κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Να γνωρίσουν οι μαθητές μας τις εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, την Κάνδανο και τον Χορτιάτη.

Αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού! Όταν φουντώνει ο τσακωμός ανάμεσα στους καπιταλιστές για τα κέρδη τους, όταν προετοιμάζονται για νέους πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τότε είναι που ξεθάβουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον εθνικισμό και το φασισμό, τότε είναι που βγάζουν από τα λαγούμια τους τους φασίστες, για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του σύστηματός τους: Δηλαδή να αθωώσουν το κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστές και να σπείρουν το δηλητήριο του μίσους και της διχόνοιας ανάμεσα στους λαούς. Δεν είναι τυχαίες οι δεκάδες Ερωτήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών για να στηρίξουν τους εφοπλιστές, η σιγή ασυρμάτου για το ρόλο του ΝΑΤΟ και η στήριξή τους στον Τραμπ.

Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν εμπειρία από το πώς αξιοποιήθηκαν οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί, όπως για παράδειγμα τη δεκαετία του ́90. Διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα (την πρώην Γιουγκοσλαβία), γέμισαν αίμα και πόνο την περιοχή μας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που τώρα ξεπλένονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την υλοποίηση αυτών των ματωμένων σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ -ΕΕ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων έγινε.

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και το ταξικό του περιεχόμενο, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων, των νέων.

Δεν έχει θέση στα σχολεία μας το δηλητήριο και το μίσος των εθνικιστών! Ζήτω η φιλία των λαών!».

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ

«Ούτε στην Ξάνθη, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες απ' όλα τα σχολειά!

Το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ καταδικάζει τις ενέργειες των θρασύδειλων φασιστών που λέρωσαν το 3ο Λύκειο Ξάνθης, γράφοντας τα εμετικά - φασιστικά τους συνθήματα, τα οποία περιλαμβάνουν μάλιστα απειλές προς καθηγητές και την υπογραφή της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι φασίστες στοχοποιούν το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς οι μαθητές του -αντίθετα με τις προθέσεις των φασιστών- ύστερα από μία μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν να κρεμάσουν έξω από το σχολείο τους πανό που έγραφε "Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, έξω οι φασίστες από τα σχολεία".

Οι χρυσαυγίτες απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι:

  • Είναι εχθροί των μαθητών και των αγώνων τους.
  • Βάζουν στο στόχαστρό τους όποιον αγωνίζεται ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους μαθητές, ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
  • Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους μαθητές που με μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να πουν το δικό τους "ΟΧΙ" στη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν έχει καμία σχέση με τις φασιστικές κραυγές και έδωσαν και με αυτόν τον τρόπο απάντηση, απομονώνοντας στην πράξη τους ναζιστές.

Είναι άλλωστε οι ίδιοι οι φασίστες που:

  • Αξιοποιούνται από τα αφεντικά για να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους στη Βουλή (καταθέτοντας π.χ. Ερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών και σε βάρος των ναυτεργατών), αλλά και για να χτυπούν κάθε εργάτη που προσπαθεί να σηκώσει το ανάστημά του, πρωτοστατώντας στο ξύλο και την τρομοκρατία απέναντι στους μετανάστες.
  • Σκότωσαν τον μουσικό Παύλο Φύσσα, σκότωσαν τον Πακιστανό εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση σε αγωνιστές εργαζόμενους - μέλη του ΚΚΕ.
  • Απειλούν και τρομοκρατούν μέσα σε σχολεία, σε σχολές, σε εργασιακούς χώρους αποδεικνύοντας ότι είναι το μακρύ χέρι των μεγαλοεπιχειρηματιών, όλων αυτών που μας θέλουν σήμερα φοβισμένους και στη γωνιά μας, να μη σηκώνουμε κεφάλι.
  • Στηρίζουν τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ και τους συμμάχους τους που εξαπολύουν πολέμους και επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, που καταδικάζουν σε μία μίζερη ζωή εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι αιώνια πιστοί στην ιστορία τους:

  • Γνήσιοι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών ναζί, των Βούλγαρων φασιστών, στα χρόνια της Κατοχής, που δολοφονούσαν τους αγωνιστές που πάλευαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.
  • Οπαδοί της χούντας που δολοφόνησε και βασάνισε τόσους και τόσους αγωνιστές που πάλευαν για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό μας.

Αυτοί είναι οι φασίστες! Αλλά όσα εμετικά συνθήματα κι αν γράψουν στα σχολεία, όσες άναρθρες κραυγές και αν βγάλουν, δεν θα περάσει το φασιστικό τους δηλητήριο! Θα τη βρουν από τους μαθητές και όλο το λαό!

Το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της ΚΝΕ χαιρετίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις και τους αγώνες των μαθητών της πόλης μας και καλεί:

  • Τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Λυκείου της Ξάνθης, όπως και όλων των Γυμνασίων, των Λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης και της περιοχής μας, με τη στάση και τη δράση τους να μην αφήσουν τόπο στους φασίστες να σταθούν.
  • Τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια, τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων να εντείνουν τη συλλογική δράση τους απομονώνοντας κάθε φωνή που σπέρνει το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
  • Να καταδικαστεί το ΝΑΤΟ και η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που μπλέκει το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και με την οποία συμφωνούν και τα άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Καλούμε τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία της Ξάνθης να έρθει σε επαφή ακόμη περισσότερο με τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ, να δώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό!».