Πέμπτη 14/03/2019 - 16:01

Η ΚΝΕ διοργανώνει το πρώτο escape room στο Κιλκίς με θέμα «Παίξε και αγωνίσου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!»

Παιχνίδι «escape room» και συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά διοργανώνει η Οργάνωση Κιλκίς της ΚΝΕ, στις 16 Μάρτη στις 6.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του ΚΚΕ (Β. Ρώτα 10, απέναντι από το Δημαρχείο Κιλκίς)

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Η ΚΝΕ είναι η μόνη πολιτική νεολαία, σήμερα, που αγωνίζεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Έχει αξία, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις, όπου η κυβέρνηση φέρνει τα δωμάτια εποπτευόμενης χρήσης (“shooting rooms”) και ταυτόχρονα νομιμοποιεί την καλλιέργεια της λεγόμενης φαρμακευτικής κάνναβης, η νεολαία να δημιουργήσει στάση και κριτήριο απέναντι σε όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που φέρνει στη Βουλή ένα απαράδεκτο νομοσχέδιο που καθιστά το σχολείο εξεταστικό κέντρο, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το άγχος, την πίεση και το οικονομικό κόστος για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ προωθεί την ημιμάθεια καταργώντας μαθήματα στη Γ' Λυκείου.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και έχει τις αιτίες του στην καρδιά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η ανεργία, η σχολική διαρροή, ο κοινωνικός - ταξικός αποκλεισμός, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η έλλειψη ελευθερίας, η απουσία νοήματος είναι οι όροι που οξύνουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Η δύναμη να κερδίσουμε όλα όσα μας στερούν είναι στα χέρια και το μυαλό μας, στη συλλογική διεκδίκηση. Μην αφήνεις τη δυσφορία που νιώθεις ενάντια στην αδικία και στην εκμετάλλευση να μετατραπεί σε σκλαβιά ψευδαισθήσεων, σε παραίτηση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να σπαταλά τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή.

Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά!».