Σάββατο 06/04/2019 - 10:38
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Από την Καλλιθέα ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις

«Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ στους μαθητές μπροστά στα φετινά Μαθητικά Φεστιβάλ, που θα απλωθούν σε γειτονιές της Αττικής και σε όλη τη χώρα, με δεκάδες εκδηλώσεις μέσα στον Απρίλη αλλά και στις αρχές του Μάη.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες, να πάρουν μέρος στα Μαθητικά της Φεστιβάλ. Να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά μέσα από το μαθητικό τους συγκρότημα, την ομάδα θεάτρου, σκίτσου ή ζωγραφικής αλλά και με κάθε άλλη μορφή τέχνης που τους εκφράζει και μέσα από την οποία θέλουν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, τα όνειρά τους.

Τα Φεστιβάλ ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο από την Καλλιθέα, όπου οι Οργανώσεις Βάσης Μοσχάτου, Ταύρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης διοργανώνουν Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 6 και 7 Απρίλη.

Τη πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γήπεδο Φορνέζη και Σαλαμίνος στην Καλλιθέα. Το απόγευμα θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες στο σχολικό συγκρότημα Ν. Μπελογιάννης. Τη δεύτερη μέρα θα βραβευτεί η νικήτρια ομάδα του τουρνουά ποδοσφαίρου, στη συνέχεια θα υπάρξουν ομιλίες από νέους υποψήφιους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συναυλίες. (Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε μία σειρά πόλεις της χώρας.

Στη Βέροια, το Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 13 Απρίλη, ώρα 20.00 στην Πλατεία Δημαρχείου.